http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KRAJ GAMEBYROA

TES V: Skyrim na potpuno novoj tehnologiji

Prije dva dana iz Bethesde stigla je i službena najava novog nastavka u serijalu The Elder Scrolls, što je pokrenulo lavinu pitanja u vezi s tehnologijom na kojoj će se bazirati igra

Kao što smo i pisali, novi The Elder Scrolls predstavljen je na Spike TV Video Game Awards s CGI teaserom koji nam je otkrio tek mogući setting i dio priče. Pitanje koje su nakon najave Skyrima povukli mnogi bilo je ono na kojoj će se tehnologiji, tj. engineu temeljiti igra.

 

U ovom se slučaju radi o sasvim logičnom pitanju s obzirom da Gamebyro, engine koji je predstavljen prije četiri godine u TES IV: Oblivion, čak ni tada nije funkcionirao savršeno, a da ne pričamo o recentnom i hvaljenom Fallout: New Vegasu gdje je bio zaslužan i za poveliki niz tragikomičnih scena uzrokovanih bugovitošću i manjkavošću samog enginea.

 

Mnogi su čak nagađali da bi igra mogla koristiti id Tech 5 engine s obzirom na to da i id i Bethesda imaju istoga vlasnika – tvrtku ZeniMax koja se nedavno izjasnila da se engine koji će pokretati i Rage neće prodavati izvan kuće.

 

No, takva nagađanja Bethesda je odbacila te je potvrđeno da će TES V: Skyrim raditi na potpuno novoj tehnologiji koju je razvila sama Bethesda kroz nekoliko posljednjih godina.

 

'Možemo potvrditi da je engine na kojemu je temeljen Skyrim potpuno nov i izgleda fantastično', izjavio je Nick Breckon iz Bethesde, a potvrđeno je i da će više detalja o igri biti otkriveno početkom sljedeće godine.

 

The Elder Scrolls V: Skyrim u produkciji je za PC, PlayStation 3 i Xbox 360, a najavljen je za 1. studenoga 2011. godine.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije