http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

4X

Kinect višestruko potukao Move

kinect
Suprotno očekivanjima svih analitičara, Kinect je prodajom potpuno nadmašio konkurentski Move

Prema najnovijim službenim prodajnim podacima, Microsoftov kontroler za Xbox 360 Kinect potpuno je nadmašio sva očekivanja i prodajno višestruko nadmašio Sonyjev Move za PlayStation 3.

 

Tako je Kinect od izlaska na tržište početkom studenog aprodan u impresivnih četiri milijuna primjeraka, dok je Sony u istom razdoblju prodao tek 900.000 primjeraka Movea. Naglašavamo, radi se o brojci prodanih kontrolera Move od početka prodaje Kinecta, a ne o ukupnom broju prodanih primjeraka koji je nedavno prošao 2,5 milijuna.

 

Zanimljivo, čak 30 posto svih Kinecta prodano je u paketu sa samom konzolom, što znači da je Kinect značajno povećao i prodaju same konzole koja je nedavno prvi put zasjela na tron najprodavanijih konzola. Prodaja Xboxa 360 porasla je za 31 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

 

Prvotna Microsoftova predviđanja bila su da će se Kinect prodati u tri do pet milijuna primjeraka, a analitičari na temelju najnovijih podataka predviđaju čak šest milijuna.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije