http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Red Dead Redemption: Undead Nightmare

Datum objave:
17.12.2010 15:04
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Ovo nije običan DLC! Ovo je gotovo pravi nastavak koji nikako ne smijete propustiti! Plus što je prepun zombija

DLC-ovi su u zadnje vrijeme postali prava pošast. Znate o čemu pričamo, o tzv. 'Downloadable contentu', to jest internetskim dodacima za igre. Najčešće se radi o setu dodatnih misija koji produljuju trajanje i vrijednost izvornog naslova. DLC-ovi ne koštaju puno, a mnogi od njih puno ni ne nude. No Undead Nightmare nešto je posebno. Ovo je, naime, DLC koji se bez problema može nazvati punokrvnim nastavkom iako to zapravo nije. Undead Nightmare traje i više nego solidnih šest do sedam sati. A kako je ovdje riječ o tzv. sandbox igrama, vrijeme igranja si možete i produljiti. Kako? Istraživanjem svakog kutka svijeta u igri.

 

Vjerojatno već znate da je Undead Nightmare DLC zombija. Točno, naš protagonist se bori protiv nemrtvih kreatura koje su okupirale preriju i male pogranične gradiće i selendre. Drugi autori bi na ovom vjerojatno stali. Ali ne i Rockstar Games koji je u Undead Nightmare unio nevjerojatnu količinu živosti (paradoksalno, zar ne?) maštovitosti i brige za detalje. Sve je promijenjeno; priča, atmosfera, pa čak i grafika. Nebom sada više ne lete sokoli, već ogavni šišmiši, a teren je prožet zastrašujućim detaljima. Na primjer, tu je veliki mjesec, brojna groblja, zrake sunca koje se probijaju kroz maglu itd. Uglavnom, ovo je posve novo iskustvo igranja.

 

Štoviše, zbog svoje brižno napisane priče, scenarističkih štosova i aluzija na cjelokupnu zombi mitologiju, Undead Nightmare nešto je posebno. Ovo je zapravo jedna od najboljih igara zombi tematike. Sve je prepuno scena za pamćenje. Na primjer, jedna jadna žena vas moli da joj pomognete, samo da bi joj za desetak sekundi u žilama proključao zombi virus. Rezultat je jasan - u gospodični se odjednom probudio pojačan apetit za vaš mozak. Sve u svemu, Undead Nightmare je jedan od DLC-ova koje nikako ne smijete propustiti. A baš je zbog toga još i veća sramota da Red Dead Redemption još uvijek nije stigao za PC!

 

Video recenzija

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije