http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NE TAKO OBIČAN FPS

Bodycount

Bodycount
Datum objave:
23.12.2010 13:19
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Zamislite si igru u kojoj vam daju oružje sa skoro neograničenim brojem municije te vas puste da slobodno sijete kaos igrinim svijetom!? To bi otprilike mogla biti radnja Bodycounta
Za sve vas koji pamtite igru simpatičnog naziva Black s PlayStationa 2, vjerojatno će se prisjetiti totalnog kaosa, pomutnje, ali i konstantne akcije koja je bila glavno obilježje tog vrlo kvalitetnog naslova. Ako se pitate kakve veze ima naslov s prošle generacije konzola s igrom koju danas najavljujemo, tu sam da vam dam odgovor na to pitanje. Naime, Bodycount bismo mogli okarakterizirati kao Blackov spiritualni nasljednik iz više razloga. Stuart Black, kreativni um koji stoji iza spomenute pucačine s PlayStationa 2, zamislio je Bodycount kao igru u kojoj se zabavljate s raznim oružjem po sličnom principu kao i njegov prijašnji naslov Black. Bodycount se ustvari vrti oko superdestruktivne okoline, čudnih neprijatelja i vraški moćnog oružja.

Igrat ćete kao John Doe (ne, niste nekakav neznani mrtvac), pripadnik stare škole agenata koji ne uzima zarobljenike i koji uživa biti u po život opasnim situacijama. On je u biti bivši pripadnik tajne organizacije imena The Network, koja ga iz nekog razloga, protivno njegovoj volji, ponovno želi vratiti u akciju. Nakon što su ga oteli, drogirali i bacili iz aviona, raspoloženje mu se naglo pogoršalo, što će najbolje na svojoj koži osjetiti njegovi protivnici. Neprijatelji pak dolaze u hordama, a prije svake misije moći ćete odabrati specifičan način pristupa tom problemu.

Igrina priča možda i nije nešto vrijedno divljenja, ali zato oružje svakako jest. Oružje zvuči vrlo jako i intenzivno, a za dizajn istih pobrinula se ista osoba koja je radila Battlefield: Bad Company. Pucanje iz oružja daje igraču uzvišeni osjećaj nadmoći koji seže do granica nerealnosti. Vjerojatno jedan od najboljih aspekata igrine prezentacije je, osim bezumne akcije, destruktivan okoliš. Od kiše metaka radit će se rupe u tlu, a cijele strukture građevina mogle bi pokleknuti ukoliko stvarno date sve od sebe. Ako ste jedan od igrača koji voli vidjeti prštanje raznih fragmenata po cijelom ekrana, tada će vam se Bodycount itekako svidjeti. Ne zaboravimo spomenuti Kill Chain Multiplier, kolji će vas ohrabriti da potamanite što je više moguće protivnika u zadanom okviru vremena. Što budete bolji u tome, to će vam se otvarati sve više i više skillova i mogućnosti koje ćete opet s guštom koristiti. Jednom riječju, brzina i efikasnost su u ovom naslovu definitivno na cijeni.

Osim što ste vi taj koji osim metaka sije strah i trepet, protivnici isto nisu sasvim bezazleni. Iz tog razloga igra posjeduje cover sistem, što je pomalo čudno s obzirom na to da je prvotno igra trebala biti bez njega, odnosno, trebala je više nalikovati run 'n gun sistemu. Ipak, sklanjanje u zaklon je tu, a njega ćete vrlo lako aktivirati pritiskom na jedan od triggera. Moći ćete se čak i kretati iza zaklona birajući na taj način najbolju poziciju za protunapad. Zaklone će koristit i vaši protivnici, a ponekad će se i udružiti kako bi kao grupa bili jači. Lijek za neprijatelje koji će vam stajati na putu imate u obliku teškog naoružanja, ali ćete ipak morati pripaziti na neke individue; Medica (koji ima sposobnost oživljavanja palih mu suboraca), Scavengersa (koji može pokupiti Intel koji je vama potreban kako bi pozvali pojačanje) i Psychos ( koji nije ništa drugo do lika koji će vam oduzeti puno previše energije i koji posjeduje jako veliko oružje). Na 'specijalne' neprijatelje ćete se morati malo naviknuti jer ukoliko ne iskoristite sve prednosti bojišta, nećete dobro završiti.

Bodycount bi se trebao pojaviti u drugom kvartalu 2011. godine, i to za PlayStation 3 i Xbox360, a već sada izgleda kao zanimljiva promjena u žanru koji je preplavljen naslovima koji streme realizmu i koji igraju na kartu naših osjećaje. Bodycount ne igra na kartu emocija, već vam daje alat koji vam je potreban kako biste uspješno pregazili svakog tko vam se nađe na putu.Bodycount trailer

 

Sve o temi:
PC
ps3

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije