http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KOTICK NE ODUSTAJE

Activision podigao tužbu protiv EA

Nastavlja se drama započeta odlaskom Jasona Westa i Vincea Zampella iz Infinity Warda

Zasigurno se sjećate prave strke koju su u industriji videoigara izazvali Jason West i Vince Zampella napuštanjem Infinity Warda, studija koji su sami osnovali. Prema njima, studio su napustili zbog nezdrave radne atmosfere koju je uzrokovao Activision koji je prisvojio većinu basnoslovne zarade od prodaje Modern Warfarea 2. Dvojac je nakon napuštanja osnovao studio Respawn Entertainment koji je odmah potpisao ugovor s EA-om koji sada financira njihov prvi projekt.

 

Odlaskom Westa i Zampelle iz Infinity Warda je istupilo i još nekoliko desetaka ljudi, što je nanijelo ogromnu štetu Activisionu, zbog čega je ta izdavačka kuća sada sukob odlučila odvesti na novu razinu.

 

Activision je, naime, digao tužbu protiv EA optužujući Westa, Zampellu i EA za urotu s namjerom 'destabilizacije Activisionove Call of Duty franšize i Infinity Ward studija te uzrokovanja štete kompaniji'.

 

Da stvar zvuči nevjerojatnije, Activision od EA traži svotu od 400 milijuna dolara.

 

EA se oglasio s izjavom da se radi tek o Activisionovom privlačenju pažnje, a ne o tužbi koju bi trebalo shvatiti ozbiljno, a da Activision pliva u novcu, potvrđuje i činjenica da su od prodaje Black Opsa već zaradili više od milijardu dolara. 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije