http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

WII I DALJE NA VRHU

Tjedna statistika prodanih konzola

Ako nekome u industriji videoigara cvjetaju ruže, onda su to definitivno proizvođači konzola

Nedavno smo pisali o tome kako je Xbox 360 uz pomoć Kinecta privremeno preuzeo titulu najprodavanije konzole od Wiija, no stvari su se pomalo vratile na svoje mjesto i Wii je opet na vrhu.

 

Wii je tako u prethodnom tjednu prodan u 1.673.545 primjeraka, što je 9 posto više no prošloga tjedna. Na drugom mjestu je DS s 1.535.701 prodanih primjeraka, a na trećemu Xbox 360 s 1.001.714 prodanih primjeraka, što je čak 46 posto bolji rezultat na prošloga tjedna. Na četvrtomu mjestu je PlayStation 3 sa 831,264 primjeraka, dok peto zauzima PSP sa 516.728 prodanih primjeraka. Posljednje mjesto pripada PlayStationu 2 koji se još uvijek prodaje, a u prošlom je tjednu prodan u respektabilnih 218.006 primjeraka.

 

Što se ukupnih rezultata tiče, Wii je dosad prodan u više od 85 milijuna primjeraka, DS 142 milijuna, Xbox 360 u gotovo 50 milijuna primjeraka, PlayStation 3 u 45 milijuna, PSP 64 milijuna. Tron najprodavanije konzole u povijesti i dalje pripada PlayStationu 2 s nevjerojatnih 140 milijuna prodanih primjeraka.

 

Izvor: VGChartz

 

Sve o temi:
wii
ds
psp
ps3

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije