http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

EPIC FAIL

Ponovno probijena zaštita PlayStationa 3

Nakon što je prošle godine prvi put probijena zaštita konzole PS3 pomoću tzv. PSJailBreaka, prije nekoliko dana to je učinjeno opet, no ovaj put daleko učinkovitije

Taj je slučaj završio i na sudovima, no Sony je ipak u vrlo kratkom vremenu riješio problem updateom firmwarea. Prije nekoliko dana pojavila se vijest da je PS3 opet probijen, no ovaj put to je učinila sasvim druga ekipa pod imenom fail0verflow, koja je svoje postignuće i javno demonstrirala na tradicionalnom Chaos Communication Congresu.

 

Osim što su zaštitu PlayStationa 3 nazvali epic failom (vjerujemo da prijevod nije potreban), način na koji je probijena prikazali su i u sljedećem videu:

 


Ekipa iz fail0verflowa je zapravo pronašla način da izračuna tzv. ključeve koji su potrebni da bi se određeni softver 'upisao' i da bi ga konzola prepoznala kao valjan kod i pokrenula. U prijevodu, kada fail0verflow pusti u javnost probijen kod, kao što je obećano, to će omogućiti pokretanje tzv. homebrew aplikacija, ali i piratskih igara.

 

Prema njihovoj tvrdnji, nedostatak koji su pronašli nemoguće je popraviti nadogradnjom firmwarea, što znači da je zaštita konzole ovaj put trajno probijena.

 

Tako je zaštita PlayStationa 3 probijena nakon četiri godine, dok je Xbox 360 probijen već 12 mjeseci nakon izlaska. Probijanje zaštite nije previše naštetilo Microsoftu, jer je prodao više konzola i softvera nego Sony.

 

Sve o temi:
ps3

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije