http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

OBJAVLJEN CUSTOM FIRMWARE

PS3 - otvorena vrata piratstvu

Jučer smo pisali o pothvatu ekipe pod imenom fail0verflow koja je prvi put uspjela u potpunosti probiti zaštitu PlayStationa 3, a već danas se pojavio prvi softver koji omogućuje modificiranje firmwarea i instalaciju tzv. homebrew datoteka. Pitanje je dana kada će biti moguća i instalacija piratskih igara

PlayStation 3 prvi put se na tržištu pojavio krajem 2006. godine i sve do danas odolijevao je probijanju zaštite. Neke naznake probijanja pojavile su se prije nekoliko mjeseci u vidu PSJailBreaka i PSGroovea, no njihovu prijetnju Sony je otklonio u vrlo kratkom roku nadogradnjom firmwarea.

 

Kao što smo izvijestili jučer, fail0verflow je svoje postignuće predstavio na Chaos Communication Conference nazvavši zaštitu konzole 'epic failom' misleći pri tome na njenu banalnost.

 

Kao rezultat toga, već danas se pojavio prvi softver koji modificira aktualni firmware v3.55 i čini ga podložnim za instalaciju PKG datoteka. Autor softvera je Youness Alaoumi (KaKaRoToKS) koji je objasnio da se zapravo radi o skripti koja adaptira postojeći Sonyjev firmware (provjereno radi na verzijama 3.41 i 3.55), modificira ga i čini spremnim za instalaciju, nakon čega se među opcijama u XMB-u pojavljuje i ona 'Install PKG'. PKG datoteke su u biti tzv. containeri koje Sony koristi za patcheve i PSN downloadove.

 

Ovim softverom još nije omogućeno instaliranje ni igranje piratskih igara, no praktički je pitanje dana kada će se i to dogoditi s obzirom da se ova Alaoumijeva modifikacija pojavila samo dan nakon otkrića kako probiti zaštitu konzole.

 

Kako stvar funkcionira u praksi, provjerite u dva priložena videa:

 

 

 

 

Sve o temi:
ps3

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije