http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DEVELOPERI U PANICI!

Prvi val piratskih naslova stiže na PS3

Playstation 3
Ono o čemu se već danima šuška konačno se desilo - piratstvo je punom parom krenulo na PS3

Nije da smo oduševljeni razvojem ove situacije, no očito je da se ovakvo što trebalo desiti prije ili kasnije. Prema posljednjim vijestima, pirati su uspjeli pokrenuti novu Castlevaniju s eksternog hard diska te natjerati PS3 da ju tretira kao PSN naslov. Ovaj žargon dobrom dijelu gejmera ne znači puno, no poanta je da nedavno objavljeni PS3 jailbreak funkcionira te da je, čini se, sigurnost hardvera PS3 ovim ne samo ugrožena, već potpuno savladana. Dapače, jedan korisnik čak je uspio pokrenuti Donkey Kong Country na Playstation 3 SNES emulatoru.

 

Donkey Kong Coutry radi na PS3-u

 

Jasno, nije sve crno-bijelo. Mnogi vlasnici 'jailbreakanih' konzola tuže se da nakon 'koraka' potrebnih za pokretanje piratskih igara ne mogu pokrenuti niti PSN niti originalne igre. To samo znači da čitav proces nije mačji kašalj te da njegovo korištenje donosi određene rizike.

 

Žalosno je u čitavoj ovoj priči što čitav internet ovo dočekuje s nekom vrstom aplauza. Poanta je da nekupovanje igara uništava gaming industriju te da ako svaka šuša downloada piratske kopije konzolaških igara, financiranje velikih projekata (zbog komatozne prodaje) više neće biti moguće. Iako smatramo da ovime nećemo ni u kojem pogledu smanjiti broj pokušaja provaljivanja konzole, drago nam je što barem u neku ruku možemo podržati kvalitetne naslove kojih će - ako svi budu igrali piratske igre - biti sve manje i manje.

 

PS3 pirati kreću u akciju...

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije