http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ZAVRŠNI UDARAC

Resistance 3

Resistance 3
Datum objave:
13.01.2011 16:23
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Sve donedavno programerski studio Insomniac Games bio je dosta tih po pitanju izrade nastavka popularnog FPS-a Resistance. Nagađanja su konačno obznanjena te bi Resistance 3 trebao razveseliti sve vlasnike PlayStationa 3 već ove godine
U današnjoj produkciji video igara postoji nekoliko različitih elemenata gameplaya koji se koriste nešto više i češće od ostalih. U tu grupu bismo mogli svrstati: perspektivu iz prvog lica, oružja koja datiraju iz sredine dvadesetog stoljeća, opustošeni krajolik s kraja prošlog stoljeća te invaziju vanzemaljaca. Većina hit igara unazad nekoliko godina sadržavala je bar jedan navedeni element s popisa. Serijal Resistance posjeduje svaki od nabrojanih, ali ih ipak uspijeva spojiti na način da se sve čini novim i zanimljivim. Što se tiče Resistancea 3, jedino što pouzdano možemo reći jest da se serijal razvija u pozitivnom smjeru.

Iako je Resistance 2 polučio dobar komercijalni uspjeh, njegovi fanovi su se ipak nekako osjećali iznevjereno. Dobra vijest je što su programeri poslušali njihove vapaje te su ispravili većinu problema oko kojih se digla prašina. Temeljem toga izgleda da će Resistance 3 preslikati ono što je valjalo iz prva dva nastavka te se riješiti onog što i nije funkcioniralo baš najbolje. Jedno od najvećih razočaranja Resistancea 2 bila je nemogućnost nošenja više od dva oružja istovremeno kao što je to bio slučaj u prvom dijelu, što je posebno razljutilo igrače. Logično, fanovi su se pobunili, a kao rezultat toga u igru se vraća tzv. krug naoružanja pomoću kojeg ćemo birati oružje po potrebi.

Priča u Resistanceu 3 počinje četiri godine nakon završetka drugog dijela u kojem su Chimere izvojevale pobjedu u epskom ratu protiv ljudi. Joseph Capelli sada je obiteljski čovjek koji nakon što se razboli odluči potražiti Dr. Malikova koji ga šalje na put kroz opustošene i razorene predjele SAD-a. Kako se čini, on završava u New Yorku gdje mu se otvori mogućnost da zada posljednji udarac opakim Chimerama.

Kada smo kod oružja, treba reći da će se sada puno teže do njih dolaziti jer je okruženje u kojem se nalazite nalik ratno opustošenoj zemlji koja će od vas zahtijevati veliku kreativnost kako biste preživjeli. Sukladno tome, granate na koje ćete nailaziti bit će isključivo ručne izrade. Osim granata, u posvemašnjoj neimaštini bit ćete prisiljeni na protivnike bacati i kanistre pune baruta ili čavla za dodatni efekt. Oružja koja zavolite i kojima ćete tamaniti protivnike moći ćete i nadograđivati u smislu pojačavanja njihove snage, kapaciteta spremnika ili brzine punjenja istog. To ćete činiti tako da ćete rešetanjem zarađivati određen broj iskustvenih bodova te ćete pomoću njih kupovati i adekvatne nadogradnje. Da pojednostavimo: što više koristite određeno oružje, to će ono biti bolje. Od novih akvizicija izdvojit ćemo jedno oružje simpatičnog naziva Mutator koji je u principu shot-gun sa spremnikom zakačenim sa strane koji je pun nekakvog infektuoznog sadržaja kojim možete pošpricati opake Chimere.

Resistance 3 će podržavati i co-op akciju kako online tako i offline te online multiplayer. Za multiplayer i njegove modove za sada nema previše informacija, niti o maksimalnom broju igrača koji će moći sudjelovati u igri, niti o glasini da će novi Resistance imati legendarnu borbu između šest igrača kakvu smo imali prilike igrati u dvojci. Grafički igra izgleda i više nego solidno, a njen svijet je upravo onakav kakav biste i mogli očekivati. Tmuran i negostoljubiv.


Ako od novog nastavka očekujete igru čija mehanika i gameplay više vuku na onu iz jedinice, u odnosu na 'nit' smrdi nit' miriši' dvojku, tada se imate razloga veseliti izlasku Resistancea 3 koji bi, ako ispuni obećano, lako mogao postati najbolja igra u serijalu. Resistance 3 bi se trebao pojaviti početkom jeseni ove godine i to kao ekskluziva za PlayStation 3.    


Resistance 3 trailer

 

 

Sve o temi:
ps3

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije