http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KUGLA U NOĆI

NightSky

Ove srijede predstavljamo vam zanimljivu indie igru koja je idealna za nekoliko minuta opuštanja svaki dan

Da, znamo, razočarani ste jer pred vama ne stoji videorecenzija koja samo čeka da je pokrenete. Noćas me nazvao izvjesni Krešimir Lauš i i spominjao je odrezak čudnovatog okusa... Ili zle klaunove kojih se odmalena boji. Nevažno, znamo samo da je vrištao.

 

Šalimo se, naravno, s Krešimirom Laušom je sve u redu, a danas vam donosimo tekstualnu recenziju jer Krešimir i Damir Rukavina marljivo rade na pilot epizodi GameStudija, sasvim novog projekta GameReporta. Znači, u budućnosti će vas srijedom, kao i inače, čekati videorecenzija i ovo danas je tek iznimka.

 

Za današnju recenziju odabrali smo interesantnu indie igru koju bismo žanrovski najlakše mogli svrstati u tzv. ambient gaming, što nije jedan od ustaljenih igraćih žanrova.

 

 

Još prije nekoliko godina, za Wii je najavljena igra pod imenom Night Game koja na kraju nikada nije izašla, a sada se na PC-ju pojavila upravo ta igra, no ovaj puta pod imenom NightSky.

 

Koncept NightSkyja je vrlo jednostavan. U igri upravljate kuglom koju vodite kroz vrlo različite i često nevjerojatno lijepe krajolike kroz desetak levela koji napredovanjem postaju sve složeniji i ispunjeniji preprekama. Gameplay se zapravo svodi na upravljanje kuglom pomoću tipki za smjer te uključivanjem posebnih moći koje kugla ima na određenim levelima.

 

Na nekim ćete razinama tako moći kuglu ubrzavati kako biste srušili neku prepreku ili preskočili inače nedohvatljivu stijenu. Isto tako, na nekim će vam razinama biti dodijeljena mogućnost kočenja ili pak poništenja sile gravitacije. Kočenje se koristi pri prelasku preko prepreka koje se kreću ili ljuljaju kako bi kuglu spriječili od pada u ponor i ponovo je prenesli na sigurno tlo. Poništavanje gravitacijske sile je također zanimljiva opcija, no trebat će vam neko vrijeme za navikavanje na kretanje u tom stanju.

 

Osim upravljanja kuglom, nekada ćete umjesto njome upravljati okolišem, dok će se kugla kotrljati slobodnim padom. Okoliš je pak uvijek ispunjen različitim preprekama koje se vrlo jednostavno prelaze ili kotrljanjem ili razbijanjem ili korištenjem određenih moći kugle.

 

Kao što smo rekli, gameplay NightSkyja je vrlo jednostavan, iako će broj zapinjanja ili padanja u provaliju prema kraju igre biti sve veći, no ništa strašno. Zbog toga je igra prikladna i za one najmlađe.

 

S tehničkog aspekta, igra zadovoljava. Grafički simplicitet često je potpomognut vrlo lijepim pozadinama, dok su prepreke i platforme osjenčane. Glazba je ambijentalna i možemo reći – iznadprosječne kvalitete za jednu indie igru. Nije Brian Eno, ali je solidno.

 

NightSky jednostavna je i zarazna igra koja će vam bez pretjeranog filozofiranja priuštiti koji sat opuštanja uz lijepu grafiku i glazbu. Ne radi se o kvaliteti kakvu ima odlični Angry Birds koji smo recenzirali prošloga tjedna, već o solidnom proizvodu kojemu ćemo na kraju ipak uputiti zamjerku zbog nedovoljne izazovnosti i perolakog prelaženja razina. Ipak, igra ima našu preporuku i vrlo dobru ocjenu.

 

OCJENA: -4

 

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije