http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SKANDALOZNO

Activision gasi PS3 servere za Black Ops?!

Call of Duty: Black Ops
Activision iskazuje svoje ludilo po tko zna koji put

Već smo u mnogo navrata pisali o svim problemima koje je za sobom dovukao Treyarchov Call of Duty: Black Ops. Tako su vlasnici PC-ja dobili nevjerojatno neoptimiziranu igru koja je problema s izvođenjem imala i na najjačim konfiguracijama, a vlasnici PlayStation 3 konzole igru puno bugova i problema s multiplayerom koji nisu ispravljeni ni nakon nekoliko patcheva i mnogih obećanja.

 

Revoltiran, kanadski novinar koji je i sam vlasnik PS3 verzije poslao je upit Activisionu kako bi ih uputio u probleme. Odgovor koji je dobio od Activisionovog odjela za odnose s javnošću zaprepastio je jutros cijelu gejming zajednicu. Naime, u odgovoru se izražava žaljenje zbog problema, ali i navodi da Activision ima pravo u bilo kojem trenutku ugasiti multiplayer servere za PlayStation 3, što je 'jedna od mogućnosti s obzirom na probleme igrača i PlayStation Networka koji je besplatan'.

 

Nakon toga službenik novinaru igraču nudi zamjenu za potpuno novu igru, zamjenu za drugu platformu, zamjenu za neku drugu igru... Cijeli Activisionov odgovor možete pročitati ovdje.

 

Uglavnom, ovaj odgovor iz Activisiona još je jedna situacija koja pokazuje koliko Activisionu znači profit, a koliko igrači koju mu osiguravaju taj profit. Podsjetimo, Black Ops je do kraja 2010. zaradio više od milijardu dolara i postao zabavni sadržaj s najbrže ostvarenom zaradom u povijesti.

 

Treyarch i Activision su, dakle, na tržište pustili nedovršenu igru, na njoj izvrsno zaradili i tu kao da je njihov posao gotov jer problemi nisu riješeni ni dan danas iako pogađaju većinu populacije koja je kupila igru.  

 

I tako umjesto da Treyarch riješi probleme s multiplayerom na PS3-u, oni razmišljaju o potpunom gašenju servera. Koga briga za nekoliko milijuna igrača kad će sljedeći Call of Duty stići već krajem ove godine, a prijevara s Black Opsom biti zaboravljena i svi će živjeti dugo i sretno.

 

Pretpostavlja se da su Activisionova razmišljanja o gašenju servera potencirana probijanjem zaštite PlayStationa 3, no to i dalje nije dovoljno dobar razlog da se prevare igrači koji su pošteno kupili igru i za to očekuju poštenu uslugu.

 

Da zaključimo, ovim potezom Activision nam je jasno poručio: 'Nikada više nemojte kupiti nijednu našu igru.'

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije