http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

VUŽGI GA BLAŽ

Top Spin 4

top spin 4
Datum objave:
25.01.2011 13:00
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Nakon dvije godine pauze, novi Top Spin bi trebao pružiti svim zaljubljenicima u 'bijeli' sport nova uzbuđenja prepunu lijepih poena i atraktivnih poteza
Do trenutka kada programerska ekipa iz 2K Sportsa završi Top Spin 4 i kada se nađe u slobodnoj prodaji sredinom ožujka ove godine, proći će gotovo pune tri godine od izlaska njegovog prethodnika, Top Spina 3. Unatoč ogromnoj globalnoj popularnosti ovog sporta u svijetu i količini novaca koji se u njemu vrti, pomalo čudno zvuči činjenica da je to u stvari jedini mainstream sport koji nema svoju redovnu godišnju virtualnu inačicu. Nakon nekoliko godina praznine, sve ljubitelje ovog 'gospodskog' sporta trebao bi razveseliti izlazak ne samo novog Top Spina već i njegovog prirodnog konkurenta, Seginog Virtua Tennisa.

Iako izravni konkurenti, Segin Virtua Tennis je ipak više arkadni tip igre koja će se u novom nastavku fokusirati na 3D vizuale i implementiranje motion kontrola pa u najavi Top Spina 4 nećemo previše povlačiti međusobnih paralela. S druge strane Top Spin nastavlja usavršavati svoju simulacijsku mehaniku pokušavajući pritom biti dovoljno jednostavan da se novi igrači u njemu ne bi osjećali potpuno izgubljeno. Prošli nastavak iz 2008. godine bio je općenito dobro prihvaćen ali su mu zamjerali na pre kompliciranoj mehanici i relativno teškim kontrolama koje su se izvodile desnim analognim stickom. U novom nastavku pod patronatom programera iz 2K Czech, stiže nam potpuno redefiniran sustav kontrola koje ćemo morati svladati za koje tvrde da će biti dovoljno jednostavne za početnike u žanru ali da se time neće izgubiti na punini same igrine mehanike.

Što se gameplaya tiče, različiti udarci kao što su spinovi, lobovi ili rezane lopte izvoditi će se jednostavnim pritiscima na gumbe kontrolera. Umjesto petljanja sa samom srži igrine mehanike, programeri su ubacili stanovite indikatore kako bi se novim igračima olakšalo razumijevanje i svladavanje same igre. Indikator koji označava mjesto prvog odskoka loptice po uzoru na Pro Evolution Soccer, skalu umora igrača koji će vam otkriti kada svog igrača možda malo previše forsirate i tekstualna pomoć na ekranu koja će vam ukazati jeste li u pravom trenutku pritisnuli tipku udarca. Od svih navedenih ipak je najkorisnije pomagalo timer display koji je u biti krug koji će se početi puniti istog trenutka kada stisnete tipku za udarac. Ako se krug napuni do trenutka kada loptica stigne do reketa, protivniku ćete odaslati vrlo moćan udarac koji će teško moći vratiti. Ako kojim slučajem stisnete pucanje pre rano, ne da nećete jako udariti lopticu nego ćete omogućiti protivniku da vam odigra neobranjivu kontru.

Elementi koji bi ovu igru trebali učiniti zanimljivom temelje se na vašim brzim reakcijama i još bržem odlučivanju o istima. Pozicioniranje na samom terenu, pravilan timing i odluka dali odigrati kratak i brzi poen ili se možda kockati sa izlaskom na mrežu samo su neke od odluka koje ćete morati donositi u djeliću sekunde. Treba naglasiti kako je igra dosta zahtjevna kada je samo umijeće igranja posrijedi a da zaista postanete respektabilni igrač, morat ćete planirati vašu igru i nekoliko poteza unaprijed. Kao dodatni izvor pomoći(kao da ovo dosada nije bilo dovoljno) na usluzi vam stoji i Top Spin Academy-a koja nije ništa drugo nego tenis školica koja će vas naučiti malo naprednijoj taktici koja bi vam dobro mogla doći protiv nešto opakijih igrača.

Ako se odlučite igrati karijeru, možete očekivati RPG stil napredovanja u smislu da ćete dobivati određene iskustvene bodove koje ćete kasnije pretočiti u jače servise ili precizniji forheand. Jednom riječju, jačanjem određenih atributa razvijat ćete određeni stil igrača po vašem ukusu. Nije na odmet reći kako je Top Spin 4 jako privlačna igra po pitanju vizuala koja se tiču kako igrača i igračica tako i stadiona odnosno terena na kojima čete igrati. Kada smo kod igračkog kadra, na raspolaganju će vam biti oko 25 individua uključujući legende kao što su Becker, Agassi i Sampras. Igra će podržati implementaciju Move kontrolera što je zanimljiva informacija za sve vlasnike PlayStationa 3 dok vlasnici Kinecta neće biti te (ne)sreće.

Igra će se pojaviti sredinom mjeseca ožujka ove godine i to samo za konzole nove generacije i Wii.   


Top Spin 4 trailer

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije