http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ODBROJAVANJE POČINJE

The Last Guardian izlazi ove jeseni?

the-last-guardian-21
Sudeći prema nekolicini online dućana, novi Team ICOv projekt dobio je konkretan datum izlaska.

Svatko tko je igrao Shadow of The Colossus ili ICO zna da Team ICO radi fantastične igre. Ovdje nije stvar o spektakularnoj grafici ili fantastičnom revampu nekih obskurnih i rijetko korištenih ideja. Ovi naslovi su, s punim pravom, umjetnička djela među igrama. Za one koji možda nisu čuli za njih, recimo da se radi u akcijskim avanturama s elementima klasičnih avantura. Ne zvuči spektakularno? Možda na papiru, no bitno je uzeti u obzir da ovi naslovi funkcioniraju na temelju atmosfere i priče koristeći minimalistički pristup dijalozima (kojih praktički nema) i glazbu (koja je vješto tempirana sa vrhunskim zvukovima okoliša).

 

Novi projekt Team ICO-a podigao je prašinu na dan kada je bio objavljen. Prije nego što se pojavio na TGS-u i E3-u, postojale su neke procurene slike, no ništa nije ostavilo dojam kao prvi trailer objavljen 2009. Uglavnom, igra se bavi interakcijom glavnog lika (dječaka) i ogromne kreature koja liči na grifina (pod imenom Trico). Igra u principu nudi sličnu premisu kao ostali naslovi iz, nazovimo ga tako, serijala - interakcija između AI-jem pokretanog entiteta i samog igrača gdje se komuniciranje i suradnja vrše minimalnom verbalnom interakcijom.

 

Zanimljivo, zar ne?

 

Uglavnom, prema velikom broju online dućana, The Last Guardian trebao bi izaći 9. listopada ove godine. Službena izjava njihovih autora trebala bi se desiti sutra na Playstation Meetingu, no prema dosadašnjim objavama, igrin izlazak je određen za jesen 2011. Poanta kod svega ovoga je da 9. listopad nije potvrđen sa strane autora, dok je potvrđen od nekolicine dućana poput Woolworthsa i Tescoa. Ovo možda znači da su dotični štucnuli pa slučajno izvalili datum prije potvrde samog proizvođača - no nekako nam se čini da je ovaj RD konačan. Bilo kako bilo, dolazak ovog naslova na tržište definitivno će obradovati sve vlasnike PS3 konzole kojima je do igrivosti stalo gotovo koliko i do same atmosfere. Mi se definitivno ubrajamo među njih.

 

IGN-ov intervju sa igrinim autorom.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije