http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

OPET SU KRIVE VIDEO IGRE

Modern Warfare 2 doveden u vezu s Moskovskim masakrom

KO_MW2MP
Kao i za dobar dio incidenata u posljednje vrijeme, i nedavni bombaški napad u Moskvi doveden je u vezu s – video igrom

U ponedjeljak se u Moskvi dogodio teroristički napad u kojemu je bombaš samoubojica ubio više od 35 ljudi, dok ih je mnogo više i ranjeno. Ispostavilo se da je napad izveden pomoću čak pet kilograma eksploziva od strane čovjeka 'Kavkaškog ili Arapskog' podrijetla. Napad se dogodio na dolaznom terminalu Moskovske zrakoplovne luke.

 

Poznato? Sjećate se one sporne scene iz Modern Warfarea 2 u kojoj se kao pripadnik tajne američke službe ubacite među ruske ekstremiste i uz pomoć njih činite pokolj nad civilima u ruskoj zrakoplovnoj luci? Iako se radilo o vjerojatno najlošijem dijelu cijele igre, a misiju niste morali ni odigrati jer vam se nudila opciju da je preskočite, upravo je ta misija dovedena u pitanje od strane novinara ruske televizije Russian Today.

 

Novinari u vezu dovode spomenutu misiju i recentni bombaški napad pitajući se pritom je li upravo Modern Warfare 2 mogao na napad navesti još jednu usijanu fanatičnu glavu. Pri tome su ugostili i nekoliko 'upućenih' koji su potvrdili da je tako nešto sasvim moguće, dok novinarka prilog zaključuje zgražanjem nad činjenicom da je Modern Warfare 2 Activisionu donio više od milijardu dolara zarade.

 

Eto, još jednom problem nije ni u društvu, ni u odgoju, ni u politici, ni u medijima koji ljudima svakodnevno donose prikaze beskrupuloznog nasilja, problem je u video igrama! Ukinimo ih, proklete bile!

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije