http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SAMO ZA ODLIKAŠE!

Sony službeno predstavio Next Generation Portable

Prije nekoliko dana objavili smo 'konačne' slike novog PSP-a s određenom dozom skepticizma. Sony je danas dokazao da smo (na sreću) bili u krivu. Dame i gospodo... novi PSP!

Na današnjem Playstation mitingu Sony je objavio specifikacije i fotografije svoje nove prenosive konzole. Sony Playstation Portable 2 oduševio je posjetitelje novitetima u konceptima kontrole, vizualnim napretkom i mogućnosti povezivanja. Prema riječima iz Sonyja, novi PSP bit će dijelom koncentriran na društveni aspekt, a dijelom na donošenje revolucionarnih inovacija u svijet prenosivih konzola.

 

Iako nam nije baš do kraja jasno koliko revolucionarne dotične inovacije jesu, prema našem skromnom mišljenju, PSP 2 ima strahovite potencijale. Konzola podržava GPS, WiFi i 3G, 5-inčni OLED ekran osjetljiv na višestruki dodir (multitouch), dva analogna pada (da, pada - ne gumba kao na prethonom portableu), te touchpad na pozadini uređaja. To znači da će igrači moći dodirom vršiti interakciju i na prednjem i na stražnjem dijelu PSP-a. Također, Sony se diči novim imenom za uređaj: NGP - Next Generation Portable. Sony polaže velike nade u ovu kombinaciju društvenog, povezivog i multimedijalnog uređaja i klasične prenosive konzole. Prema našem mišljenju, jedino mu nedostaje tipkovnica - koju će moći generirati na samome ekranu slično kako to radi i iPhone.

 

Sony Computer Entertainment

Konzola posjeduje i pozadinski touchpad

 

Softver demonstriran na uređaju uključivao je Killzone, Resistance, LBP i Uncharted. Demo Uncharteda uključivao je i lijanu po kojoj se Drake pentrao putem dodira na stražnji touchpad. Cijena uređaja još nije određena, no datum izlaska barem u nekoj mjeri - jest. Ljubitelji prenosivih konzola Next Generation Portable moći će kupiti krajem ove godine. Prvu opširnu Gamereport najavu očekujte uskoro.

 

Sony Computer Entertatinment

 

 

Sve o temi:

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije