http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IZBAČEN 'DOBRI VOĐA'

Cenzurirani Homefront za japansko tržište

Homefront
Iako Japan nije sklon cenzuri bilo koje vrste, dapače, u većini slučajeva je i otvoreniji, no 'Zapad', Homefront, novi FPS Kaos Studiosa i THQ-a bit će djelomično cenzuriran

Kao što to već sigurno znate, radnja Homefronta odvija se u budućnosti tj. tijekom 2027. godine kada Sjeverna Koreja izvrši uspješnu invaziju na SAD. Najvjerojatnije zbog vrlo male udaljenosti među zemljama Japana i Sjeverne Koreje, igra će za japanski teritorij biti djelomično modificirana. Naime, u japanskoj verziji Sjeverna Koreja bit će zamijenjena 'zemljom sa sjevera', a iz priče će biti izbačen i lik sjeverno korejskog vođe Kim Jong-ila kojega će se imenovati 'Sjevernjačkim vođom'.

 

Iako cenzuru ne podržavamo ni u jednom obliku, u ovoj je situaciji ona donekle razumljiva. Na kraju krajeva, bitno je da svi igrači igru zaigraju, a ne protiv koga će se boriti. Iako će se mnogi prisjetiti dreke koju je izazvalo talibansko ime u Medal of Honoru, ova je situacija drukčija. Medal of Honor bavio se stvarnim sukobom, a Homefront fikcijom.

 

 

Homefront je najavljen za 11. ožujka 2011. za PC, PS3 i Xbox 360. Prema riječima autora, PC verzija bi trebala biti nadmoćnija od onih za konzole.

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije