http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

MAMA, KUPI MI AUTO

Jedanaestogodišnjak potrošio preko 1.000 eura na Xbox Liveu

Ako ikad pobjesnite jer vam klinac umjesto na gablec u školi novce troši na Bakugane, budite sretni da niste u natikačama ove gospođe

Dawn Matthews, ponosna majka dvoje djece, odlučila je nedavno pogledati svoj račun na kreditnoj kartici, nakon čega je slijedio svojevrsni šok. Njezin neiskvareni, simpatični i potpuno nevin mali dječačić koji svakim danom igra svoj ljubljeni Xbox360 uspio je u roku od mjesec dana nakrkrati preko 8.700 kuna računa. Oduševljena ovim nesmiljenim i simpatičnim potezom, Dawn je briznula u plač zajedno sa svojim klincem koji je, prema njenim riječima, nakon što mu je izlifrala koliko para spiskao, jednostavno i sam počeo roniti suze.

 

Ono što nas fascinira u ovoj priči je kako jest to malac zapravo uspio spiskati sav taj silni novac. Igre koje se kupuju preko Livea zahtijevaju potvrdu nositelja kartice, na što je domišljati dječarac očito odgovorio potvrdom prijašnje transakcije - koju je obavila majka. Sad, ako gledamo realno - mali je jako dobro znao što radi. Jedina poanta u svemu ovome je to da se možda malo zaigrao. Pod malo mislimo - kupio skinova, igara, add-onova i mission packova da vam pamet stane. Primjera radi, spomenimo koliko košta full download Battlefield Bad Companyja 2-200 kuna. Sad podijelite 8.700 kuna koliko je mali anđeo potrošio s time i imate dovoljno motivacije za otpremljivanje popišanca u obližnji rudnik sumpora. Po našem skromnom mišljenju, mali Matthews se jednostavno razbahatio te, kad je shvatio koliko je novaca potrošio, uključio stare dobre krokodilke i dobio podršku popustljive mame. No, ovo, gospodo draga, nije kraj. Oh, ne. Sada ide dio gdje gospođa odlučuje kontaktirati Microsoft i prigovarati im jer je njezin sin tako lako mogao skinuti sav softver.

 

Naime, gospođa Matthews kontaktirala je Xbox službu za korisnike, na što je, očekivano, dobila odgovor da je, da je htjela, mogla jednostavno blokirati sve naknadne kupnje karticom nakon inicijalne pretplate na Live servis. Također je dodano da su slučajevi poput njezinog upravo zbog toga fantastično rijetki. Na naše oduševljenje, ova drama u kojoj roditelj metaforički tuži proizvođača bicikala za pad svog sina, umjesto da sebe propita trebao li je biti uz dijete dok se vozi, samo dokazuje koliko ljudi, oprostite nam na izrazu, mogu biti glupi.

 

Fenomenalna reklama za Xbox Live

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije