http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SUKOB DIVOVA

LG želi zabraniti prodaju PlayStationa 3 u SAD-u

Korejska tvrtka tvrdi da Sonyjeva konzola nepropisno koristi nekoliko njezinih patenata

LG je ovih dana uložio žalbu  američkoj Internacionalnoj trgovinskoj komisiji (ITC) kojom traži zabrani prodaju konzole PlayStation 3 i Sonyjevih televizora Bravia u SAD-u.

 

LG u žalbi tvrdi da PS3 konzola koristi čak četiri njegova patenta koji se odnose na Blu-Ray pogon, iako zbunjuje činjenica to što se u tužbi navodi samo PlayStation 3, a ne i razlozi zbog kojih bi se trebalo zabraniti i prodaju televizora Bravia.

 

Spomenuti ITC na temelju žalbi, utvrdi li da su valjane, ima moć da spriječi uvoz proizvoda koji nepropisno koriste patente registrirane u SAD-u.

 

No, osim patenata, čini se da se u ovom slučaju radi i o tipičnom, gotovo dječačkom rivalstvu. Naime, Sony je krajem 2010. uložio žalbu protiv LG-a u vezi čak sedam patenata koje LG navodno nepropisno koristi u svojim mobitelima. Jedna tužba uložena je i u vezi njihova Blu-Ray pogona, a što se spora oko televizora tiče dovoljno je znati da je LG drugi a Sony treći najveći proizvođač televizora na svijetu. Sony nije uspio dobiti nijednu tužbu, hoće li LG biti uspješniji, tek ćemo vidjeti.

 

Sve o temi:
lg

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije