http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

TEŠKI DANI ZA DEVELOPERE

Nakon Crysisa 2 procurio i Killzone 3

Sa samo nekoliko dana razlike, procurila su dva blockbuster FPS-a, čime je njihovim razvojnim studijima nanesena značajna financijska šteta

Prije nekoliko dana na Torrent stranicama se pojavio se Crysis 2, i to beta verzija igre za PC. Dakle, procurio je gotovo dovršeni proizvod s nekim sitnijim problemima koji su riješeni u finalnoj verziji igre.

 

Crysis 2 koji službeno izlazi 25. ožujka tako će prije njegova izlaska zaigrati najvjerojatnije milijuni igrača diljem svijeta i time nanijeti i određenu financijsku štetu Cryteku i EA-u.

 

'Crytek i EA duboko su razočarani ovim novostima. Ohrabrujemo obožavatelje da daju potporu igri i razvojnom studiju tako da pričekaju i kupe finalni proizvod 25. ožujka', stoji u obraćanju Cryteka i EA javnosti. 'Piratstvo nastavlja uništavati PC tržište i studije koji razvijaju igre za nj.'

 

 

Nakon spomenutog incidenta danas su sličan gubitak preživjeli i Guerilla Games i Sony. Njihov Killzone 3, jedna od najočekivanijih igara u povijesti konzole PlayStation 3 na tržištu će se službeno pojaviti još ovoga mjeseca, 23. veljače.

 

Da stvar ovdje bude gora, na Torrentima su se pojavile čak dvije verzije igre: jedna od 41 GB koja ima implementiranu i opciju za igranje u stereoskopskom 3D-u te druga, klasična verzija koja teži upola manje. Još nije poznato koja je verzija igre procurila, no ne bismo se iznenadili da se radi o finalnoj verziji. Igru je moguće zaigrati samo na hakiranim konzolama.

 

 

Kao što možete vidjeti, radi se o ozbiljnim incidentima koji će nanijeti značajnu financijsku štetu Cryteku i Guerilla Gamesu, kao i izdavačima Crysisa 2 i Killzonea 3. No zanimljivo je primijetiti kako su igre u ovom stadiju mogle procuriti isključivo iz samih studija, za razliku od slučaja Black Ops kada su ukradene fizičke kopije igre kada je bila u procesu umnažanja.

 

Bilo bi vrijeme da dio svoje odgovornosti za piratstvo napokon preuzmu i sami razvojni studiji i da se prizna da krivica nije isključivo na igračima.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije