http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

JOŠ OTKAZA U ACTIVISIONU

Activision ugasio Bizarre Creations

James Bond: Blood Stone
Za one koji su mislili da su loša vremena u Activisionovom taboru iza svih nas, stigla je još jedna zaista tragična vijest.

Prema najnovijim vijestima, Activision je odlučio nastaviti svoju kampanju "štednih rezova". Na oduševljenje čitave gaming zajednice, još jedan gaming developer je ovom prilikom ugašen. Bizarre Creations, britanska developerska firma zaslužna za hitove poput Geometry Warsa, Blura, The Cluba, Project Gotham Racing i novog James Bonda za Wii ovom prilikom odlazi u povijest.

 

Firma je, naime, bila aktivna od 1994. do danas, te je za to vrijeme proizvela velik broj sasvim solidnih naslova. Zbog čega Activision stavlja ključ u bravu ureda ove talentirane grupe dizajnera i programera nama nije jasno. Smanjivanje troškova na račun uništavanja gaming industrije je jednostavno - žalosno. Gospordin Bobby Kotick, Activisionov CEO općenito je poznat po radikalnom pristupu gamingu (zarada prije svega), čak do te razine gdje je spreman uništiti developere samo da bi firmi osigurao profitabilnu godinu. Da, jasno nam je da gaming ovu godinu nije baš započeo sa vatrometom, no to nipošto ne opravdava sustavno gašenje studija koji, eto, ne proizvode novi Call of Duty.

 

Sve u svemu, moramo priznati kako nas je ova vijest dosta zatekla. Ne nazivamo se najvećim fanovima Bizarre Creationsa, no njihov primjer pokazuje kako će, ako se ovako nastavi, na kraju u Activisionu ostati samo TreyArch i Blizzard. Strašno.

 

Zbogom, momci.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije