http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GEOHOT STRIKES AGAIN

Nastavak pravne bitke između Sonyja i hackera

ps3
Sony i George Hotz, hacker koji je probio zaštitu PlayStationa 3 usred su sudske parnice koja se sve više zahuktava

O George Hotzu iliti 'Geohotu', hackeru koji je probio zaštitu PlayStationa 3 opširno smo pisali još početkom ove godine kada je navedeni digao mnogo prašine u industriji, a privukao je i značajnu pažnju medija. Sony je naravno odlučio stvar odvesti na sud, a čini se da se ni Geohot ne misli predati bez borbe.

 

Nakon što je nedavno Sony uspio pravnim putem isposlovati zabranu Geohotu da objavljuje daljnje informacije o sigurnosnim propustima PlayStation 3 konzole i nakon što je ovaj morao Sonyju predati svoje računalo, Geohot je odlučio okupiti snažan odvjetnički team i Sonyju uzvratiti jednakom mjerom.

 

Tako je jučer na svom opskurnom blogu Hotz objavio molbu za novčanim donacijama kako bi mogao financirati svoju pravnu bitku što mu je i uspjelo i prvi dio sredstava sakupljen je u tek nekoliko sati. Hotz je zapravo pozvao sve one 'nezadovoljne sadašnjim stanjem stvari u industriji' da ga podupru kako bi 'zajedno popravili sistem'.

 

Podsjećamo, Geohot je probio zaštitu PS3 konzole kako bi došao do OtherOS operativnog sustava koji je onemogućen jednim od redovitih updateova. Time je onemogućeno i pokretanje softwarea domaće proizvodnje što je naljutilo mladog hackera.

 

 

I dok su gameri podjeljeni oko toga treba li Hotza poduprijeti ili ga strpati iza rešetaka, njegova namjere zapravo uopće nisu loše; on želi povratak mogućnosti korištenja OtherOS-a i javnu ispriku od Sonyja. Također, spreman je zauzvrat Sonyju obznaniti kako pojačati zaštitu firmwarea koju je sam prethodno probio. Također, on će se braniti stavom da je hackirao konzolu koju je sam kupio te zbog toga kao njen vlasnik smije s njom raditi što god poželi.

 

Radi se zapravo o izvrsnom prijedlogu s kojim bi svi bili na dobitku, no kao što to kaže Geohot, 'Sony  me ne tuži jer imam nešto što oni žele, tuže me kao opomenu drugima da s njima nema zafrkancije.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije