http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BRZI I ŽESTOKI

SBK 2011

SBK 2011
Datum objave:
22.02.2011 16:39
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Kada je riječ o trkaćim igrama, one na dva kotača obično prođu dosta ispod radara te gotovo nikada ne dobe onakvu medijsku pozornost kao njihovi oponenti na četiri kotača. Može li novi SBK 2011 to promijeniti u svoju korist ostaje nam za vidjeti
Igrin izdavač Milestone unazad nekoliko godina pokušava usavršiti svoju SBK franšizu izdavanjem novog nastavka svake godine. Za ovu godinu je programerski studio Black Bean Games dodao dosta noviteta koji bi trebali SBK 2011 učiniti najboljim do sada. Tako će u ovogodišnjoj instalaciji igra imati vidljivo bolju grafiku, Career mod i simulacijske postavke. Osim navedenih poboljšanja, novi SBK 2011 imat će i nove socijalne sadržaje koji su očito sve popularniji i u video igrama. Socijalni sadržaji će omogućiti igračima da razmjenjuju najbolja vremena s ostalim članovima SBK zajednice uz još nekoliko drugih zanimljivih mogućnosti.

Ono što obećava je činjenica da je igrin izdavač Milestone odlučio poslušati kritike i prijedloge svojih fanova te na temelju toga popraviti neke gameplay elemente koje su igrače u prošlim nastavcima smetali. Jedan od glavnih gameplay noviteta u prošlom nastavku bio je Arcade mod koji je išao na kartu pristupačnosti kako bi se svidio što većem broju casual igrača. Za razliku od prošlogodišnjeg nastavka, Milestone je odlučio taj element zamijeniti sa tri različita simulacijska levela koja su rangirana na low, medium i high. Na low postavkama pomagat će vam nekoliko različitih vozačkih assistova poput pomoći pri kočenju koji će vam olakšati vožnju ali da pritom ne gubite toliko na samom osjećaju realizma i fizike. Srednja postavka namijenjena je nešto iskusnijim vozačima koji su malo vještiji  i skloniji eksperiment6iranju. Za najtežu postavku morat ćete biti jako precizni te imati odlične reflekse ukoliko ne želite pri svakom zavoju brati tratinčice s travnjaka.

Što se tiče igrinih vizuala koji su znatno unaprijeđeni u odnosu na prošlogodišnji nastavak, moramo posebno naglasiti refleksije koje su zapanjujuće. Naime, površina asfalta i reklamni panoi kojih ima uz cijelu stazu, jasno se ocrtavaju na sjajnoj površini vašeg motocikla što automatski daje ultra realističan izgled. Taj efekt je još uočljiviji pri mokrom vremenu kada se svjetlo reflektira kroz kišne kapljice za ekstra sjajni efekt. Osim toga, Milestone je najavio još neka vizualna poboljšanja koja se tiču sjena, motion blura i refleksija.

Milestones
SBK 2011
Iako je Arcade mod maknut iz ovogodišnje naslova, nekoliko drugih elemenata je dočekalo svoj povratak. Tako se u SBK Tour vračaju vozački izazovi koji će pokušati kreirati još jače vozačko iskustvo pomoću bolje priče i nagrada. Coreer mod ostaje u većem djelu gameplaya nepromijenjen te će te kroz njega imati priliku uz mukotrpan trud osvojiti SBK World Championship. Nije na odmet napomenuti kako je u tom modu vaš motocikl podložan potpunoj customizaciji svih njegovih mehaničkih komponenti.

Kao potvrda tvrdnje kako SBK 2011 obiluje socijalnim sadržajima, recimo kako će u igri biti moguće objavljivanje i razmjenjivanje fotografija koje ste slikali tokom utrke, te se na taj način pohvaliti pred sveopćim auditorijem o vašim možebitnim dostignućima. Treba naglasiti i činjenicu da igre u kojima vozimo jurilice na dva kotača nikada neće biti tako popularne kao one u kojima se naganjamo u autombilima, poput Gran Turisma ili Forze, ali to ne umanjuje trud i znoj programera koji su pokušali od ovog naslova napraviti dostojni pandan onima koji posjeduju dva kotača više. Odličan fizikalni i vozni model daju im za pravu da pucaju na vrh ovog žanra u kojem ruku na srce i nije neka prevelika konkurencija. SBK 2011 trebao bi se pojaviti isključivo za konzole nove generacije i to negdje u mjesecu svibnju ove godine.


SBK 2011 gameplay


 

Sve o temi:
ps3

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije