http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NA KVADRAT

Zeit Squared

zeit2
Znamo da ste danas očekivali novu video recenziju, no kao što to često biva – opet je došlo do nekih tehničkih poteškoća, tako da recenzija jednog ultranasilnog FPS-a stiže sutra

Za danas smo odigrali Zeit Squared iliti Zeit², a zašto se igra zove baš tako, shvatili smo tek kada smo zaigrali. Prošloga tjedna recenzirali smo Who's That Flying koji nas je osvojio šarenom grafikom i nevjerojatnim šarmom protagonista, pa je Zeit Squared tu u priču uletio malo nespremno i nije nas pretjerano oduševio.

 

Kao i Who's That Flying, Zeit Squared je klasični arkadni shooter  kakvi se rade i igraju već godinama u najrazličitijim bojama, oblicima i na najrazličitijim platformama. Iako kao cjelina spada u tešku prosječnost, jedna ga komponenta ipak izdvaja i čini zanimljivim.

 

Naime, Zeit Squared ima opciju koju se obilato koristi pri igranju primjerice genijalnog Braida ili pak The Misadventures of P.B. Winterbottom, a to je – vraćanje vremena unatrag.

 

 

Na prvi pogled, Zeit Squared i nije previše grafički atraktivan, jer i vaš protagonist i neprijatelji podsjećaju kao da su ispali iz osiromašene verzije Trona, pozadine su jednolične i suhoparne. Efekti pucaljki viđeni su već mali milijun puta i, da... to je to. Glazba i zvuk se nažalost također uklapaju u tu sliku te ćete tako jednu melodiju slušati tijekom regularnog dijela, a malo žešću tijekom borbe s bossovima.

 

No vratimo se na ime igre i ono zbog čega ipak nije za brzi otpis – vraćanje vremena. Kao i u spomenutom Winterbottomu, ne samo da možete vraćati vrijeme unatrag, nego pri tome i učinci koje ste već postigli – ostaju. Konkretno, ubijete prvu navalu neprijatelja, no ne uspijete drugu. Zbog toga vraćate vrijeme i dok se vaš protagonist iz prošlosti bavi prvim valom, vi tamanite drugi val. Dakle, u isto vrijeme na ekranu su dvije kopije vaše letjelice, jednom upravljate vi, a druga je zapravo snimka. Radi se o vrlo zanimljivom i iskoristivom konceptu jer priča vrlo velik broj mogućnosti, a neke dijelove je jednostavno nemoguće proći bez vraćanja vremena. Vrijeme koje možete vraćati unatrag je naravno ograničeno, a svaki neprijatelj kojega ne uništite vam smanjuje health.

 

Nažalost, Zeit Squared ne briljira ni u okršajima s bossovima koji su zapravo samo malo veći regularni protivnici i prilično ih je lako uništiti, često i bez potrebe za vraćanjem vremena.

 

Zeit Squared je naoko vrlo obična i prosječna arkadna pucačina koja se ne izdvaja ni brojem neprijatelja ni grafikom ni zvukom. No ipak se radi o igri koju vrijedi isprobati zbog opcije vraćanja vremena što će vas ponekad navesti da poneki level odigrate i ispočetka kako biste neprijatelja stjerali u kut na neki drugi način.

 

OCJENA: 3

 

 

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije