http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SONY NA KOLJENIMA

Zabranjen uvoz PlayStationa 3 u Europu!

playstation3
Nakon što je LG uredima za patente u Europi i SAD-u uložio pritužbe protiv Sonyja, sud u den Haagu privremeno je zabranio uvoz PlayStation 3 konzole u zemlje Europe

Početkom prošloga mjeseca pisali smo o pokušajima LG-a da pravnim putem spriječi prodaju Playstation 3 konzole u SAD-u zbog toga što Sony navodno u konzoli koristi Blu-Ray tehnologiju čiji patent pripada LG-u, a Sony je koristi bez dopuštenja.

 

I dok se Internacionalna trgovinska komisija u SAD-u još nije oglasila, sud u den Haagu prije nekoliko je dana potpuno zabranio uvoz PlayStation 3 konzole u zemlje Europe, piše The Guardian.  Naglašavamo, time je na desetak dana zabranjen uvoz konzole, ne i njena prodaja, a procjenjuje se da trgovine imaju zaliha za otprilike sljedeća dva tjedna. Sony dakle još uvijek nije u problemima, no produži li sud u den Haagu presudu na duže vrijeme Sony bi mogeo pretrpjeti vrlo ozbiljne financijske gubitke. Šteta bi mogla biti tim veća ugledaju li se na presudu i nadležna tijela u SAD-u.

 

Sony će se na ovu odluku žaliti Europskom patentnom uredu, a za to vrijeme sve države Europe dužne su zaplijeniti sve zalihe konzole u slučaju pokušaja uvoza. Dapače, LG ima šansu zatražiti i uništenje svih zaplijenjenih konzola, no stručnjaci predviđaju da do toga ipak neće doći.

 

No, vrlo je moguć scenarij da Sony dobije trajnu zabranu uvoza PlayStation 3 konzole što će biti ogroman gubitak s obzirom da se u Europu tjedno uvozi 100.000 konzola. U tom slučaju Sony će LG-u morati i isplatiti određenu odštetu za svaku pojedinačnu konzolu koju su dosad prodali što bi tu tvrtku stajalo stotine milijuna eura.

 

Sve o temi:
lg
ps3

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije