http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ACTIVISION NASTAVLJA SVOJU POLITIKU

Diablo 3 ipak i na konzolama

Diablo III
Datum objave:
08.03.2011 11:11
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Znate što se dešava kada kompanija koja po svaku cijenu želi zgrnuti novac na naslovima uhvati za rogove jednog od najvećih PC developera ikad? Ovo.

Biti renomirani PC developer težak je posao. Bidi renomirani PC developer pod vlasništvom Activisiona još je teži posao. Autori nadolazećeg Diabla 3 od nedavno su otvorili natječaje za radna mjesta vezana uz razvoj igara za konzole. Ovo, dakako, znači da je Activision još jednom pokazao svoje lice i bičem vjerojatno potaknuo developera da se primi razvoja novog akcijskog RPG-a i za konzole sljedeće generacije.

 

Tradicionalni point and click sustav poznat u Diablu morati će se promjeniti kako bi akomodirao korisnicima kontrolera, grafički engine morati će se natjerati da radi izvan DirectX domene (ps3) i tako dalje. Ovo znači da će development možda i biti pomaknut prema naprijed, odgađajući eventualni datum izlaska najavljen za kraj ove godine. Ovo će također, napominjemo, biti drugi Blizzardov naslov koji će izaći na kućnim konzolama (nakon ps1 verzije originalnog Diabla).

 

Ako nas pitate, s ovim potezom se uopće ne slažemo. Nakon masovnih otkaza i zatvaranja nekoliko firmi, Activision je odlučio izmusti Blizzardov potencijal do zadnjeg centa. Eksploatacijski pristup nečemu što je, barem još u Blizzardovom slučaju, vrlo blizu terminu umjetnosti, je barbarski. Ovdje je očito da se forsira multiplatformska prodaja. Što je sljedeće? World of Warcraft na Xboxu360? Mi ne znamo - pitajte radije Activision i gospodina Koticka.

 

 

Od sada i na vašem Xboxu!

 

Sve o temi:
PC
ps3

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije