http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BITKU, NE I RAT

Sony dobio prvu pravnu bitku protiv LG-a

Nakon što je sud u Den Haagu prije desetak dana privremeno zabranio uvoz PlayStationa 3 u zemlje Europe, tu odluku nije produljio, a financijske posljedice snosit će LG

Prošloga tjedna pisali smo o zabrani uvoza PlayStationa 3 u zemlje Europe, prema traženju LG-a i presudi suda u Den Haagu. Zabrana uvoza stupila je na snagu na tek desetak dana da bi se provela bolja istraga slučaja povrede patenata, zbog čega je LG podigao tužbu protiv Sonyja.

 

Podsjetimo, LG tvrdi da je Sony u PlayStationu 3 bez dopuštenja iskoristio nekoliko patenata koje je registrirao LG. Prema njihovim navodima, predložili su pregovore još prošle godine, no Sony ih je  odbio.

 

Kako je tijekom zabrane spriječen uvoz 300.000 konzola na tlo Europe, koji se odvija većinom preko Nizozemske, sve konzole bit će vraćene Sonyju, a LG mu mora odmah danas isplatiti 130 tisuća eura. Ne učini li to, za svaki dan kašnjenja kazna će se uvećavati za 200 tisuća eura.

 

No ipak valja istaknuti da se ova odluka suda odnosi tek na zabranu uvoza, dok će se bitka oko nekoliko patenata nastaviti i dalje te najvjerojatnije potrajati dulje razdoblje, i to na području Europe i SAD-a. 

 

Sve o temi:
lg

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije