http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SIMPATIČNI KAMELEON

Rango: The Video Game

rango
Jedan od trendova koji na sreću i još više – nesreću obožavatelja filmova i igara posljednjih godina povezuje ta dva oblika zabave su igre koje izlaze uz filmove, obično kako bi im stvorile dodatnu promociju. Promotivni dio je obično bio krajnji doseg koji su takve igre mogle doseći, a iznimka nije bila ni Avatar igra koja je bila namijenjena promociji trenutno najuspješnijeg filma u povijesti

No, trendovi su tu da se ruše, a to je najbolje demonstrirano kroz Batman: Arkham Asylum koji doduše nije izlazio usporedno s filmom, no nije nam prvi puta da kažemo da se radi o najboljoj igri rađenoj po filmu tj. stripu – ikad. Solidan je bio i James Bond: Blood Stone, no to nije bilo dovoljno za Activision koji je nakon izlaska igre odlučio zatvoriti Bizzare Creations studio.

 

Najnovija u nizu igara rađenih po filmu je i Rango: The Video Game koji smo odlučili danas recenzirati. Za one možda manje neupućene, Rango je animirani film koji je u američkim kinima počeo igrati prošloga tjedna, a zanimljiv je i po tome što je glavnome protagonistu Rangu, kameleonu,  glas posudio ni manje, ni više – Johnny Depp.

 

Mi film nismo pogledali, no kritike su dosad odlične, a s obzirom na kvalitetu igre i film ćemo sigurno pogledati u neko skorašnje vrijeme. Igra zapravo ne prati identičnu priču kao i film tako da se ne trebate bojati omraženog 'spojlanja' zaigrate li igru prije negoli pogledate film. Igra zapravo nadopunjuje i proširuje priču o malom kameleonu tj. nastavlja radnju nakon završetka filma.

 

 

 Sve one koji zaigraju igru, ista će ih vjerojatno odmah podsjetiti i gameplayjem i level-designom na Toy Story 3 videoigru. U igri upravljate Rangom i to iz trećega lica i pri tome se kroz levele probijate boreći se s neprijateljima koji često vode nekakvi tragikomični 'mastermindovi', i tipičnim platforiranjem i zanimljivim mini-igrama. Jedan od problema igre je prilično neprecizno i nezgrapno izvedeno kretanje i pucanje pa nam se tako često činilo da se Rango može kretati u tek šest ili osam smjerova oko sebe i zbog toga je ponekad često nemoguće kretati se zamišljenom putanjom. Probleme će vam nekada uzrokovati i pokušaju skakanja ili duplih skokova pa ćete se često umjesto na višoj platformi pronaći na tlu s kojega ste pokušali skočiti. Međutim, takvo kretanje nije nimalo neobično u tom žanru pa je i pitanje može li se stoga okarakterizirati kao nedostatak. Slično je i s ciljanjem koje zna biti nespretno unatoč auto-aimu.

 

Što se borbe tiče, Rango je opremljen simpatičnim pištoljem u steampunk stilu iz kojega osim metaka ispaljuje i – zrna kukuruza. Osim klasičnog pucanja na neprijatelje, pucanje će često biti i svojevrsna mini igra. Uočite li na levelu metak koji lebdi na tlo i približite li mu se, Rango će ga staviti u usta i ispljunuti u pištolj i ispaliti, gdje na scenu stupate vi. Naime, vaš cilj tu je navoditi metak do cilja što i nije neki problem, a sve u svrhu pokretanje lančane reakcije kako bi na kraju zapalili raketu i lansirali je ili ugasili svjetlo u sobi. Ili nešto slično. Osim vatrenog oružja, koristiti možete i klasično šamaranje kako bi oborili neprijatelje.

 

Iznenađujuće, igra ima i blagi RPG element; razine kojima se krećete pune su drvenih sanduka i bačava i razbijajući njih, kao i eliminacijom neprijatelja dobivate sheriff zvijezdice koje možete iskoristiti za nadogradnju oružja, uvećani health i slično.

 

Tu je vrijeme i da spomenemo humor koji je u međuscenama i u samoj igri izvrstan i redovito će vas zabavljati, kako dijalozima tako i Rangovim postupcima poput spomenutog hračkanja metka u pištolj. Priča nije ni po čemu izvrsna, no pruža solidnu podlogu za jako dobru zabavu koju će vam pružiti Rango i ostali životopisni likovi.

 

Osim humorom, Rango briljira i raznolikošću levela tako da se ne trebate brinuti da ćete malog kameleona ganjati samo Divljim zapadom, već ćete prolaziti i kroz rudnike, neki odjevni predmet ili ono što se nama najviše svidjelo – interijere u kojima žive ljudi. Tako ćete na jednom levelu trebati pobjeći čovjeku skrivajući mu se u stanu i to iza čaša, šačlica, bočica i ostalih sitnica u stanu dok vas on frustrirano traži ručnom svjetiljkom.

 

Grafički aspekt igre nije izvanredan, no savršen je za ovu vrstu igre. Rango je izvrsno animiran i modeliran, kao i neprijatelji, a leveli su puni jarkih boja i detalja tako da se ni tehničkoj strani igre ne može mnogo toga prigovoriti.

 

Da podvučemo crtu, Rango: The Video Game koji možete zaigrati na Xbox 360, PlayStationu 3 i Wii konzolama vrlo je dobra igra koja nadopunjuje Rango film i igra u kojoj bi mogli uživati kako oni iskusniji, tako i najmlađi gameri jer nasilje u igri vrlo je blago i prilagođeno dječjoj dobi.

 

OCJENA: 4

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije