http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

RAT JE PAKAO

Men of War: Assault Squad

men of war
Datum objave:
15.03.2011 16:39
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Originalni Men of War zanimljiv je naslov koji ste vrlo lako mogli propustiti zbog nedovoljne promidžbe te je iz tog razloga nekako prošla 'ispod radara' što se tiče većine casual igrača. S druge strane, među okorjelim RTS zaljubljenicima Men of War je postao pravi hit
Men of War kao istinski predstavnik RTS žanra bazira se prvenstveno na velikim i realističnim borbama koje povezuje odlična igrina taktička mehanika te opcije komandiranja iz prvog lica. Sve navedeno ovu igru čini jedinstvenim i zadovoljavajućim iskustvom koji može vrlo brzo prerasti u pravu ovisnost. Originalna igra( koja se pojavila 2009. godine) imala je određene nedostatke vezane uz mehaniku koju bi ova ,druga po redu, samostalna ekspanzija naziva Assault Squad trebala ispraviti te ujedno prebaciti fokus na multiplayer komponentu. Treba napomenuti kako će i zasebna single-player igra Men of War: Vietnam izaći tijekom ove godine.  

Kao što smo rekli, Assault Squad se fokusira prvenstveno na multiplayer i co-op komponentu. Programeri igre, Digital Mind Soft utrošili su dosta vremena proučavajući navike i želje igrača kada je u pitanju multiplayer te su željeli Men of War podiči na stepenicu više a mišljenja smo kako im je to i uspjelo. Jedina element koji je nov u cijeloj priči jesu skirmish mape. Petnaestak vrlo različitih i zahtjevnih scenarija su predviđene za offline komponentu igre što znači da ćete morati priječi s jedne strane mape na drugu usput se probijajući kroz valove neprijatelja koji će vam se nalaziti na putu. Da bi uspješno završili jednu od petnaest mapa (koliko ih sveukupno ima), trebat će vam otprilike četrdesetak minuta a kako se težina također može podesiti ovisno o vašem znanju i sposobnostima, ovaj segment ima poprilično veliki replay value. Osim offline single playera, spomenute mape će se moći igrati i co-op online što igri daje dodatno sloj po pitanju kvalitete.

Prema navodima iz Digital Mind Softa, igrini programeri su se fokusirali na poliranje postojećih elemenata sa kojima su bili zadovoljni dok su usput izbacili sve ono što po njima nije radilo na zadovoljavajući način. Ako ste igrali originalnu igru, prvo što ćete primijetiti u odnosu na original je poboljšana grafika. Pod tim ne mislimo kako je original imao ružne vizuale ali moramo reći kako su oni sada naprosto prekrasni. Bolje teksture i shaderi, veće eksplozije te poboljšana dubina i izgled bojišta pridonose nabrijanoj atmosferi kojoj nije jednostavno odoljeti.

Roster jedinica je doživio stanovite promjene a sve u svrhu boljeg balansa i igrivosti te kvalitetnije taktičke raznovrsnosti. Oklopne jedinice su sada mnogo skuplje iz razloga da se izbjegne 'tenkovski rat' koji je donekle pokvario mnoge on line dvoboje što znači da će isti biti i puno cjenjeniji. Iz tog razloga, pješadija će igrati još veću ulogu no ranije te ćete kupovinom različitih individua moći napraviti svoj vlastiti squad. Također, različite vrste vozila i pokretne artiljerije, bila ona laka ili teška podijeljene su u grupe i sortirane po principu Light, Medium ili Heavy kategoriju. Od multiplayer modova, u Assault Squadu ih postoji četiri: Assault Zones, Skirmish, Combat i Frontlines.

O raznolikosti taktičkih varijanti dovoljno govori i činjenica kako u igri osim 'normalnih' postoje i 'specijalne' jedinice koje se razlikuju u cijeni ali i vremenu kada ih možete upotrijebiti. Hoćete li krenuti sa jeftinijim jedinicama ili ćete čekati do pred sam kraj kako bi na neprijatelja poslali specijalce? Takve i slične taktičke odluke morat ćete konstantno donositi što multiplayer komponentu ćini izrazito uzbudljivim i napetim iskustvom.  

Men of War: Assault Squad je tipični WWII RTS koji će od igrača zahtijevati poveći mentalni napor ukoliko želi biti konkurentan a samim time i uspješan u on line ratovanju. Nedostatak po pitanju mikro podešavanja tijekom igre neće toliko smetati ni hardcore igračima jer će biti previše obuzeti akcijom koja je neprekidna. Na kraju, bez previše razmišljanja možemo ustvrditi kako je Men of War definitivno najbolja  WWII strategija još od legendarnog Company of Heroesa a sa ovom ekspanzijom će biti još i bolja.   

Men of War: Assault Squad je naravno PC ekskluziva koja se pojavila krajem veljače te ju već sada možete nabaviti putem digitalne distribucije, stoga ovu najavu shvatite kao povod za kupnju igre ukoliko vam se pročitano čini vrijedno vaših novaca.


Men of War: Assault Squad gameplay

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije