http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IGRA KOJA JE UTEMELJILA ŽANR

Heavy Rain bez nastavka

Rain
Unatoč velikom uspjehu Heavy Raina, razvojni studio Quantic Dream ustrajan je u namjeri da se ne radi nastavak

Nedavno smo pisali o Davidu Cageu, predvodniku Quantic Dreama koji igre shvaća na prilično drugačiji način no većinski dio industrije videoigara i to je na znanje dao i ostalim developerima koje je pozvao da napokon prestanu raditi igre 'za malu djecu' i ozbiljnije se posvete igrama.

 

Heavy Rain je odmah po izlasku pokupio brojne simpatije kritike i publike, a igra je ovaj tjedan zaradila i tri nagrade BAFTA, i to za tehnološku inovaciju, priču i glazbu. Tom prilikom u intervjuu za Spong.com David Cage otkrio je da će njihova sljedeća igra biti 'vrlo mračna', no potpuno drugačija od Heavy Raina: 'Utemeljili smo žanr. Posjedujemo taj žanr i želimo pokazati da Heavy Rain nije bio tek slučajnost ili puka sreća, nego nešto što ima smisla i što se može i dalje razvijati.'

 

'Ipak, nismo željeli raditi nastavak, to sam naglasio još prije izlaska igre. Sada ćemo istraživati različite smjerove. Još uvijek mračne i za odraslu populaciju, no potpuno drugačije od Heavy Raina. Želimo zadovoljiti obožavatelje, no i iznenaditi ih. To je naš izazov', odlučan je Cage.

 

Podsjećamo, Cage je nedavno objavio da Quantic radi na dva potpuno nova naslova, a u fazi planiranja je i treći, koji bi koncept Heavy Raina trebao ukalupiti u ratnu priču, možda čak i u FPS žanr s potpuno drugačijom filozofijom od onih koju propagiraju današnje pucačine.

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije