http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NOVI MMO

Haker ispravio bug u Riftu

rift
I dok hakeri većinom rade na rušenju postojećih sustava, ovaj put pišemo o hakeru koji je svoje vještine iskoristio za poboljšanje nedavno objavljenog MMO-a Rift

Hakeri su često po definiciji svrstavani kao neprijatelji sustava, oni koji ruše skupo plaćene zaštite, nekad kako bi ostvarili zaradu, nekad kako bi pokazali znanje, a nekad iz čistoga inata, kao što je to nedavno učinio i George Hotz probijanjem zaštite PlayStationa 3.

 

No ovaj put pišemo o jednom sasvim suprotnom slučaju za kakav, moramo priznati, još nismo čuli. Naime, haker koji se krije pod imenom ManWitDaPlan i koji je ujedno i igrač recentnog MMO-a Rift, uočio je grešku u igri i iskoristio svoje znanje kako bi je ispravio, i to bez dopuštenja Trion Worldsa, studija koji je razvio igru.

 

Iz Triona su objasnili da je haker uočio i ispravio 'suptilni bug u provjeri grešaka pri provjeri valjanosti logiranja'.

 

'Taj problem imalo je oko jedan posto igrača Rifta, no u vrlo velikim brojevima jedan posto također je vrlo značajan dio cijele populacije. Stoga od srca želimo zahvaliti gospodinu ManWitDaPlanu za njegovu pomoć', izjavili su u Trionu.

 

Na kraju se ispostavilo da čovjek iza imena ManWitDaPlan ima malu tvrtku koja se bavi sigurnim uništenjem podataka. Oni koji znaju na koji način funkcioniraju primjerice hard diskovi znat će o čemu se radi. Ipak, prema vlastitom priznanju, i on je u mladosti krekirao igre, no kao što vidimo, čovjek danas svoje znanje upotrebljava u korisne svrhe.

 

Svaka čast!

 

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije