http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GRAN TURISMO KILLER

500 automobila u Forzi 4

forza4
Forza 4 biti će izravni konkurent Gran Turismu 5 koji je poprilično podijelio kritiku i publiku

'Forza 4 sadržavati će 500 automobila i biti 10 puta grafički ljepša od prethodnika!', najavljuju autori igre iz Turn 10 Studiosa.

 

Spomenuta brojka od 500-ak automobila biti će raspoređena na čak 80-ak proizvođača automobila. Za usporedbu, Gran Turismo 5 sadrži više od tisuću automobila, no tek 200-ak njih potpuno modeliranih dok su svi ostali jednostavno prebačeni iz prethodne verzije igre što je poprilično razočaralo sve igrače i ljubitelje franšize.

 

 

Forza 4 značajno će koristiti i mogućnosti Kinecta pomoću kojega će igrač kontrolirati tzv. 'Show room' tj. svojevrsnu virtualnu garažu u kojoj će se moći informirati o mogućnostima odabranog automobila. Također, pokretima i glasom će se moći kontrolirati izbornici, a u igru će biti implementiran i casual mode koji će omogućiti kontroliranje automobila pokretima ruku, tj. okretanjem zamišljenog volana.

 

Ponavljamo, Kinectom će se moći upravljati automobilom samo u pojednostavljenom modu što je vrlo bitno s obzirom da će Forza 4 biti ozbiljna simulacija vožnje koja će izravno konkurirati Gran Turismu 5. Dapače, Forza bi lako mogla nadmašiti Gran Turismo 5 s obzirom da je s njim već komparirana Forza 3 koja je bila čak i bolja u nekim segmentima.

 

U svakom slučaju, biti će ovo zanimljiva godina za sve ljubitelje automobilističkih simulacija, pa ne zaboravite da već sljedećega tjedna na police trgovina stiže i novi Need for Speed pod imenom: Shift 2: Unleashed.

 

Forza Motorsport 4 najavljena je za jesen 2011. godine i biti će Xbox 360 ekskluziva.

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije