http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

S.T.R.A.H. 3

F.E.A.R. 3

fear 3
Datum objave:
29.03.2011 12:52
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Prvi F.E.A.R je bio iznimno hvaljen FPS sa jezovitom atmosferom i elementima horora koji se pojavio još davne 2005. godine. Nakon dvije ekspanzije i nastavka, očekuje nas treći dio ovog serijala za kojeg se nadamo da će biti još bolji od svojih prethodnika
Eksperimentirajući sa raznim aspektima i mogućnostima FPS žanra, originalni F.E.A.R je stekao veliki broj fanova koji ga se zbog njegove horor tematike i atmosfere rado prisjećaju i pamte do današnjih dana. Igrini programeri iz Day 1 Studios-a, od 'trojke' žele napraviti naslov koji će biti još bolji od već ionako odličnih prethodnika. Osim toga, veliki igrači poput redatelja Johna Carpentera koji radi na vizualnom aspektu igre i Stevea Nilesa koji je napisao scenarij prepun zapleta i intriga, uključili su se ovaj projekt a sve kako bi F.E.A.R. 3 učinili najbrutalnijim i najzanimljivijim nastavkom do sad.

Jedna od najočitijih promjena koju je F.E.A.R. 3 doživio u odnosu na prethodnike jest prebacivanje fokusa sa single playera na co-op igranje. Jedan od dvojice potencijalnih likova s kojima ćete moći igrati je Point Man kojeg smo imali prilike upoznati u originalu. On i dalje posjeduje svoje stare vještine koje uključuju rukovanje moćnim oružjem, sposobnost korištenja bullet timea te je vrlo ubojit u borbi jedan na jedan. Njegov mrtvi brat imena Paxton Fettel koji je u biti duh, drugi je igrivi lik koji ima podosta drugačije sposobnosti i znanja od živog brata koja uključuju gledanje kroz zidove te zanimljiva sposobnost koja mu dopušta da privremeno zaposjedne bilo kojeg ljudskog neprijatelja na kojeg naiđe. Kako ima i manje energije, igranje s njim će zahtijevati više taktičkog umijeća i pristupa, što znači da će se njih dvojica morati pomagati i nadopunjavati što F.E.A.R. 3 co-op akciju čini dosta drugačijom od konvencionalnih pucačina iz prvog lica. Igru će biti moguće igrati i sam ali ćete u tom slučaju na raspolaganju imati samo Point Mana kao igrivog lika.
Warner Bros. Interactive
F.E.A.R. 3


Radnja igre će započeti otprilike devet mjeseci nakon prethodnog nastavka koji je imao pomalo kontroverzni završetak. Za sve one koji nisu igrali zadnji nastavak podsjetit ćemo samo kratko da je glavni igrin protagonist imena Michael Becket, protivno svoje volje uspješno oplodio nadnaravno žensko biće imena Alma te da je svijet usput rečeno, na rubu propasti. Kako se vrijeme poroda sve više bliži, njezine kontrakcije proizvode smrtonosne energetske valove koji paraju igrin svijet te dovode do određenih rupa u dimenziji. Kroz jedan od tih otvora uspjela su se provući razna paranormalna bića koji su na taj način zakoračili u naš svijet. Borba protiv spomenutih najezdi i pokušaji da se spriječi dolazaka apokaliptičnog dojenčeta na svijet, biti će vaša glavna preokupacija.

Osim većeg naglaska na co-op kampanji, F.E.A.R. 3 je doživio i stanovite promjene u svojem gameplayu. Naime, prva dva nastavka igre su više bila akcijski nabrijane pucačine sa preciznim i snažnim oružjima. Bullet time je igru usporio na otprilike četvrtinu normalne brzine što ga je činilo izrazito učinkovitim. U trećem nastavku slow motion nije toliko učinkovit kao prije zbog njegovog kraćeg trajanja i manjeg usporavanja a sve kako bi se pogodovalo što boljem balansu u co-op kampanji. F.E.A.R. 3 će uključivati i nešto 'teža' i sporija oružja kao i ona standardna. Na dispoziciji ćemo tako imati snajpere, teške mitraljeze, pištolje, jurišne puške i raketne bacače. S druge strane, borba s mechovima u trojci doživljava svoj povratak i moramo priznati kako nam se sviđa pomisao hodanja u tim mehaniziranim grdosijama te da zajedno s prijateljem sijemo metke u sveopćoj destrukciji okoline i ljudstva.

F.E.A.R 3 bi se trebao pojaviti krajem mjeseca svibnja ove godine i to za PC i konzole nove generacije. Ukoliko ekipa iz Day 1 Studiosa posao odradi kako spada, F.E.A.R. 3 bi mogao zbog svojeg co-op gameplaya i apokaliptične atmosfere biti jedan od zanimljivijih i unikatnijih FPS-ova ove godine kojeg već sada s nestrpljenjem iščekujemo.


F.E.A.R 3 trailer


F.E.A.R. 3 gameplay
      

 

Sve o temi:
PC
ps3

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije