http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ŽELE BOLJU ISKORISTIVOST

Microsoft testira novi DVD format za Xbox 360

xbox360_eksplozija
Oni s boljim pamćenjem sjetit će se da je izlazak trenutne generacije konzola bio popraćen još jednim dvobojem – između formata Blu-Ray i HD-DVD

U tom dvoboju s vremenom je trijumfirao Blu-Ray koji je sretno odabrao Sony, dok je HD-DVD koji je bio Microsoftov izbor za Xbox 360 neslavno propao. Umjesto da sa sljedećim izdanjima konzole i Microsoft počne ugrađivati Blu-Ray player, Microsoft je čak izbacio i HD-DVD player i počeo ugrađivati najobičniji DVD player i tako je ostalo čak i do prošle godine izdanog Xboxa 360 Slim.

 

Teško je pronaći razloge takve Microsoftove politike s obzirom da Blu-Ray ima višestruko veću zapreminu od DVD-DL-a, a zbog cijene Blu-Ray medija značajno bi se smanjio i stupanj piratstva koji cvjeta na Microsoftovoj konzoli.

 

Moš' mislit.
 

 

Kako vrijeme protječe, problem je postala i zapremina DVD-DL medija koji može pohraniti 7.95 GB podataka, dok čak 1 GB redovito odlazi na DVD-Video particiju u kojoj je smještena i antipiratska zaštita koja očigledo u slučaju Xboxa 360 uopće ne funkcionira.

 

Microsoft je stoga danas objavio da kreće s testiranjem potpuno novog DVD formata koji će, pretpostavlja se, potpuno maknuti taj 1 GB ili će ga se na neki način značajno komprimirati kako bi se stvorio dodatni prostor za korisne podatke.

 

Zanimljivo je ovdje primijetiti i činjenicu da je čak i PlayStation 2 (dva, ne tri!) imao veću iskoristivost DVD medija no što ju danas ima Xbox 360.

 

Novi Dashborad update testirat će gejmeri s područja Sjeverne Amerike i za svoj trud dobiti besplatnu kopiju Halo: Reacha, a u niskom startu su već i pirati koji godinama probijaju zaštitu Xboxa 360 jer se pretpostavlja da će novi update donijeti i novu zaštitu. Posljednji update probijen je nakon oko dva tjedna.  

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije