http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

TRENUTNA IM PRESTARA

Ubisoft priželjkuje novu generaciju konzola

ubisoft
Posljednjih nekoliko mjeseci sve su glasnije pritužbe različitih developera na postojeću generaciju konzola koje, kako kažu, postaju 'usko grlo' igraće industrije

Već i ptice na grani znaju za recentni slučaj Crysisa 2 koji je na kraju umjesto podizanja standarda grafičkog prikaza u igrama ispao inferiorniji svom prethodniku starom nekoliko godina. Za to su na kraju, naravno, okrivljene konzole i njihov hardver koji se u posljednje vrijeme sve više bori s novijim naslovima. Nije to zapravo ni čudno, Xbox 360 ušao je već u svoju šestu godinu uspješne egzistencije, PlayStation 3 u petu.

 

Među brojnim developerima na postojeću generaciju konzola požalio se i predsjednik Ubisofta, Yves Guillemot koji je otišao toliko daleko da je konzole okrivio za financijske poteškoće izdavačkih kuća i razvojnih studija. Istakao je i da zbog toga developeri nemaju ambicije da rade na potpuno novim franšizama već se zadovoljavaju gomilanjem nastavaka;

 

'Kada se lansira novi format osjećamo želju da koristimo novu tehnologiju kako bi proizvodili nove igre i nove ideje za naše konzumente. Dodatni poticaj bila bi nam i želja da u tome budemo bolji od svoje konkurencije jer to je ugrađeno u DNA ove tvrtke. Svaki puta kada se pojavi novi hardver to našim kretivnim teamovima daje više slobode jer više ne trebaju pratiti stara ograničenja i pravila. Mogu pokušati nove stvari jer konzument očekuje i želi nove stvari...i to je jedan od razloga zašto je industrija u depresiji. Konzumenti i dalje vole postojeće formate, no u njima više jednostavno nema dovoljno prostora za kreativnost.', očajan je Guillemont.

 

Naravno, o ovakvom Guillemontovom stavu dalo bi se raspravljati. Tvrdnja da je industrija u depresiji najmanje stoji jer konzole su se u protekloj 2010. godini prodavale više nego u prethodnim godinama njihove egzistencije, da ne pričamo o brojnim rekordima prodajnosti koje su srušile brojne igre i to upravo na konzolama, ne na PC-u na kojem se nažalost prodaje tek manji dio ukupnih količina igara koje dolaze na dvije ili više platformi.

 

S druge strane, zaista postoji određen (istina, zasad vrlo malen) dio naslova koji zaista pate zbog lagane zastarjelosti konzolaškog hardvera, no budemo li potpuno iskreni – igre pate zbog developera koji ne vide interesa u iskorištavanju punog potencijala PC platforme već igre rade primarno za konzole pa ih onda konvertiraju na PC platformu. Nekada su se stvari odvijale 'other way around' pa su i pritužbe bile mnogo manje.

 

Sve o temi:
wii
ps3

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije