http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NAOPAKI TOWER DEFENSE

Anomaly: Warzone Earth

awe
Anomaly: Warzone Earth izrazito je zabavna igra koja se poigrala koncepcijom tower defense igara i učinila ju zabavnijom no ikad

Kao što ste već sigurno i sami zamijetili, kroz tekstualne recenzije vam často predstavljamo manje poznate, često i indie naslove koji su u vrlo velikom broju slučajevo potpuno nepravedno zanemareni. Jedan od takvih naslova vjerojatno će postati i Anomaly: Warzone Earth, igra koju vam predstavljamo danas.

 

Svaki gamer barem jednom u životu probao je barem jednu tower defense igru. Za one možda nešto manje upućene, redi se o konceptu u kojem igrač kroz različite levele mora pametno postaviti obrambeni arsenal kako se neprijateljski konvoj ne bi približio i osvojio igračevu bazu. Unatoč tome što ovaj šturi opis možda zvuči neinteresatno, jedan vrlo dobar primjer tower-defense igre možete isprobati i na Playtoyu.

 

Prije no što smo zaigrali Anomaly: WE, od igre smo očekivali još jednu varijaciju na temu ustaljenog žanra. No, na naše ugodno iznenađenje, dobili smo nešto potpuno drugačije. Studio Developer 11 zamijenio je uloge karakteristične za žanr tj. igrača stavio u ulogu vođe konvoja koji se mora probiti kroz neprijateljsku obranu.

 

 

Radnja igre smještena je u blisku budućnost i to u Bagdad koji su invadirali izvanzemaljci te tamo stacionirali svoju ogromnu opnu čije ime nosi i igra – Anomaly. Cilj igrača je probiti se do Anomalije s određenim brojem vlastitih snaga, ovisno o tome koliko to igra traži u pojedinoj misiji.

 

Prije svake emisije igrač mora izabrati određeni broj jedinica ovisno o vlastitim preferencijama, a osim tipova vozila bira se i redosljed kojim će biti razmješteni u konvoju što je izrazito bitno sa strategijskog aspekta. Igrač može birati između nekoliko tipova vozila sa različitim naoružanjem i različitom jačinom oklopa. Pravilo da da je oklop slabiji što je naoružanje učinkovitije, i obratno. Nakon odabira vozila započinje igra.

 

Konvoj je smješten na početak prometnice i kreće se ujednačenom brzinom na što igrač ne može utjecati. Igrač naime kontrolira tek zapovjednika koji se na nogama kreće mapom kao izviđač, čovjek koji sakuplja power-upove, popravlja vozila i slično. No, prije negoli se prepadnete, to je tek manje značajni dio gameplaya. Naime, dok se konvoj kreće mapom, preglednost mape relativno je sužena.

 

Za to postoji tactical map, mapa na kojoj vidite prometnice kojima se možete kretati i na kojima upravljate smjerom kojim će se kretati i vaš konvoj. Tako možete odrediti želite li dužu, kraću ili pak neku osrednje dugu rutu a tok iste možete promijeniti u svakom momentu. Dapače, nekada ćete na to biti i prisiljeni padne li na raskrižje pred vama neprijateljski meteor ili shvatite da vas na dionici na kojoj ste čeka prilično gadna neprijateljska obrana.

 

Vaša pak je prilika u konvencionalnom naoružanju, ali i oklopu te ostalom naoružanju u vidu dimnih bombi koje vas skrivaju od pogleda neprijatelja, pozivanja zračne potpore kako bi ista samljela neprijatelja, nasumičnih stanica za popravak itd.

 

Kombiniranje rute na mapi s reagiranjem u relanom vremenu na terenu rezultira izvrsnom kombinacijom strategije i akcije koja je nevjerojatno uzbudljiva, ali ne i praznoglava.

 

Anomaly: Warzone Earth impresivan je i s tehničke strane. Iako je pogled strogo fiksiran na ptičju perspektivu i iako je radnja smještena u smeđi Bagdad, grafika na momente zaista impresionira. Alijenski obrambeni topovi, teren, zgrade, eksplozije – sve to se ističe na svoj način i stvara prikaz kojemu zaista ne možemo naći zamjerku. Pohvale udjeljujemo i zvuku te glazbi.

 

Da podcrtamo, Anomaly: WE impresivan je izokrenuti tower defense koncept koji zadovoljava najviše standarde na apsolutno svakoj razini. Obavezno ga isprobajte!

 

OCJENA: 5

 

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije