http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

STIŽE 2012?

Wii 2: Nintendov povratak hardcore gamingu

U posljednjih nekoliko dana sve su glasnija nagađanja o nasljedniku Nintendove Wii konzole, a prve službene informacije trebale bi biti objavljene već na ovogodišnjem E3 eventu. Nintendo je zasad bez komentara

Nintendova Wii konzola najprodavanija je konzola trenutne generacije. Dok se vlasnici konzola PlayStation 3 i Xboxa 360 prepiru koja je prodana u više primjeraka, nitko ne spominje Wii koji je do kraja prošle godine prodan u nevjerojatnih 85 milijuna primjeraka. Tek za usporedbu, Xbox 360 prodan je u 50 milijuna primjeraka, a PlayStation 3 u 48 milijuna.

 

Unatoč očitom uspjehu, konzolu zapravo nikada nisu prigrlili hardcore gameri, već se Wii s vremenom pretvorio u uređaj za razbibrigu i pomagalo za – tjelovježbu. Usprkos tomu, Wii je donio revolucionarni kontroler koji je prošle godine praktički iskopirao Sony, no reakcije na Move u najmanju su ruku bile mlake.

 

Nintendo je očito iz Wii iskustva naučio pokoju lekciju i prema nekim glasinama s nasljednikom Wii-ja namjerava se vratiti hardcore gamingu. Prema nekim izvorima uglednoga GameInformer magazina, Nintendo je već u stadiju realizacije Wii 2 konzole, a tehnologija se već demonstrira nekim izdavačkim kućama.

 

'Nintendo se vraća u punoj snazi, sljedeća konzola neće biti tek igračka poput Wii-ja', izjavio je anoniman izvor za GameInformer.

 

Prema izvorima do kojih je došao Ign.com, Nintendo se 'namjerava vratiti hardcore tržištu', a bit će i 'mnogo snažnija od Playstationa 3'. Usto, na konzoli će se moći igrati i igre s Wii-ja.

 

Prva najava konzole trebala bi se dogoditi već krajem ovoga mjeseca, dok bi se službeno razotkrivanje trebalo dogoditi na ovogodišnjemu E3 eventu koji će se odvijati početkom lipnja.

 

Konzola bi se na tržištu trebala pojaviti krajem 2012. godine, a Nintendo naravno odbija dati bilo kakvu izjavu ili komentirati ove glasine.

 

Bilo kako bilo, sa znatiželjom ćemo pratiti daljnji razvoj događaja, a postane li Wii 2 ravnopravna konkurencija budućim Sonyjevim i Microsoftovim konzolama, gameri mogu biti samo na dobitku.

 

Sve o temi:
wii

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije