http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SUKOBI MIŠLJENJA

Portal 2 napadnut na Metacriticu

portal2run_1
Unatoč relativno visokim ocjenama dobivenima sa strane recenzenata, novi Portal 2 suočen je sa novim valom niskih korisničkih ocjena

Unatoč optimislitčnoj atmosferi postignutoj redovitim reklamama, superiornim dizajnom levela, kao i vrlo vrlo pozitivinim recenzijama, novi Potal udario je u zid korisničkih kritika. I vjerujte nam, ona su toliko grozna da Dragon Age 2 zvuči kao djelo vrijedno Oskara u usporedbi s ovime. A razlozi ovakvih razočaravajućih osvrta su mnogobrojni.

 

Impresivan trailer

Počnemo li od DLC-a koji se plaća i dostupan je od prvog dana, pa preko izrazito kratke kampanje, pa sve do katastrofalno glupog završetka (koji, pogodili ste, najavljuje TREĆI portal) - Portal 2 prošao je dosta loše. Štoviše, prosječna inicijalna Metacritic ocjena koja se krtala oko 4 od 10 također optužuje loši PC port koji očito pati zbog originalne igrinie arhitekture - koja opet prije svega puca na konzole prije nego na PC. Napominjemo, od nedavno je na gore spomenutom sajtu izašlo mnogo korisničkih "kontra" recenzija koje namjerno igri daju čiste desetke, pa shodno tome ocjena porasla na oko 7,3, no ovdje govorimo o inicijalnom valu koji je igru doslovno pokopao.

 

Malo gameplaya

 

Drugim riječima, mnogi kupci Portala 2 trenutnu razvojnu politiku većine kompanija optužuju za sustavno propadanje PC gaminga. Igra je, naime, prije svega optimizirana za konzole, te je tek nakon toga približena PC-u. Još jedna zabrinjavajuća okolnost oko čitave ove priče je očita neobjektivnost recenzenata koji su po drugi put u par mjeseci doslovno izreklamirali igru koja to, očigledno, baš i ne zaslužuje. Bilo kako bilo, Portal 2 ćemo recenzirati idući tjedan, pa ćete vidjeti što mi mislimo o njemu. Do tada imate vremena odlučiti kome vjerovati - recenzentima ili metacritic korisnicima.

 

 

Turetčići

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije