http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SONY U PONORU

Sony priznao: ukradeno gotovo 13 tisuća brojeva kreditnih kartica

PSN
Afera PSN tehnički se privodi kraju, a prema najavama Sonyja, PSN bi se u život mogao vratiti već danas. Međutim, posljedice pada PSN-a neće tako brzo ishlapjeti. Sony je prvo priznao da su ukradeni privatni podaci svih korisnika mreže, a sada je obznanjeno da je ukradeno i 12.700 brojeva kreditnih kartica

Sony preživljava možda i najteže razdoblje u svojoj povijesti. Ne samo da im je srušen PlayStation Network, nego se pokazalo da privatni podaci koje su korisnici PSN-a s povjerenjem ustupili Sonyju, uopće nisu bili zaštićeni. Hackeri su se dokopali podataka svih korisnika i to: imena, prezimena, adrese stanovanja, e-mail adrese, telefonskog broja, usernamea i passworda za pristup PSN-u. Podaci kreditnih kartica bili su zaštićeni no ne dovoljno. Tako je ukradeno čak 12.700 brojeva kreditnih kartica pa je Sony brzinski priopćio svim korisnicima da u što kraćem vremenu blokiraju kartice koje su koristili pri kupnji na PlayStation Networku.  

 

Treba imati na umu da se radi o zastarjeloj bazi iz 2007. tako da je dobar dio kreditnih kartica već nevažeći, no to i dalje znači da su se hackeri dokopali nekoliko tisuća valjanih kartica, dok pristižu i prve prijave o krađi određenih svoti s nekih kartica.

 

U međuvremenu, kako prenosi Kotaku.com, Američki Kongres odaslao je upite Sonyju u kojemu traže detaljan uvid u posljedice koje je pretrpjelo 77 milijuna korisnika PSN-a. Je li to kraj, ili je Sony imao još propusta, vidjet ćemo u narednim danima.

 

Sve o temi:
ps3
PSN

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije