http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

CRTEŽ PUN GAMADI

Your Doodles are Bugged!

ydab
'Crtež ti je pun kukaca!', složit ćete se, nije baš najsretniji naziv za igru, no upravo tu rečenicu dobivamo doslovnim prijevodom 'Your Doodles are Bugged!'. No, eto, njemački razvojni studio Spyn Doctor upravo je tako nazvao svoj najnoviji projekt. Klinci će biti oduševljeni, ali ne samo oni

Osim što je naziv igre vrlo neobičan, on zapravo savršeno opisuje ovu igru. Naime, Dr. Doodleusu su u njegove čarobne crteže došli kukci koje sada vi trebate izbaviti van. I sve to pomoću pera i nešto tinte.

 

Igra se sastoji od 25 levela od kojih svaki izgleda doslovno kao dječji crtež. Naravno, kako prolazite razine, tako je svaki sljedeći crtež sve kompleksniji, veći i detaljniji. Vaš zadatak je na crtež ucrtavati dodatne linije kako bi kukci s jednog dijela crteža mogli doći na drugi, tj. izaći s crteža. Iako zvuči savršeno jednostavno - nije. Naime, osim opcije ucrtavanja linija, postoji i opcija brisanja s obzirom da na svakom levelu raspolažete određenom količinom tinte. To će vas s vremenom natjerati da razmišljate maksimalno racionalno s obzirom da ćete već i na ranijim levelima trebati brisati neke linije koje su kukci prošli kako biste mogli ucrtavati sljedeće. Osim toga, svaki level morate završiti u određenom vremenskom roku, a pri tome prikupiti tj. 'spasiti' isto tako određen broj kukaca.

 

Stvari dakle nisu baš tako jednostavne kao što se možda čine na prvi pogled. Dapače, na kasnijim razinama stvari će vam otežavati i dijelovi crteža preko kojih nećete moći ucrtavati linije, kao i mjesta natopljena otrovom koji će pobiti sve bube koje mu se nađu na putu. Naravno, ako ih vi navedete do otrova. Stvari bi vam pak (također kasnije u igri) mogli olakšati teleporteri, no ne očekujte da ćete pomoću njih bube u trenu odaslati na željeno odredište.

 

Same bube pak neprestano skakuću i kreću se u nekom od smjerova, ali ih i stalno mijenjaju kada nalete na fizičku prepreku koja im onemogućava da nastave u istom smjeru. To će vas ponekad možda iritirati, no u većini slučajeva neće vam predstavljati nikakav problem. Osim kad gamad zapne. Obično se radi o mali prostorima između dvaju nacrtanih objekata gdje upadnu i onda nemaju više dovoljno prostora da se skokom izvuku. No, srećom, crteži su uvijek prepuni kukaca, a vi ih ne trebate spasiti baš sve, niti su situacije u kojima zapinju toliko učestale.

 

Osim toga, jedini ozbiljni problem u igri je nedostatak opcije save. Tj. ona postoji, ali samo nakon završetka nekog levela. S obzirom da kasniji leveli mogu potrajati prilično dugo, to je popriličan problem i potpuno nam je nejasno zašto nije implementirana najnormalnija opcija save.

 

Your Doodles are Bugged nema većih problema, pa ni naših zamjerki. Igra će sigurno oduševiti mlađu populaciju (iako bi joj kasnije razine mogle zadati probleme) tim više što joj je igra prilagođena i vizualno. No igra se svakako može preporučiti i starijima. Zaigrati je možete na PC-ju i Xboxu 360.

 

OCJENA: -4

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije