http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ŠTO MU UČINE

Resident Evil: Operation Raccoon City

resident evil: operation raccoon city
Datum objave:
10.05.2011 12:55
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Novi Resident Evil koji u svom imenu sadrži nastavak Operation Raccoon City nije baš ono čemu bi se jedan Resident Evilov fan mogao nadati, ali nećemo odmah u uvodu krenuti s pljucanjem. Za to ću iskoristiti tekst u nastavku
Kada bismo rekli da je serijal Resident Evil od svog početka pa sve do danas doživio dosta promjena, ne bismo bili nimalo u krivu. Dapače, jer je prvi Resident Evil debitirao naslovom na Playstationu 1 davne 1996. godine u kojem je veći naglasak bio na istraživanju terena i pokojem stravičnom trenutku zbog kojeg bismo se tu i tamo znali dobro strzati nego ubijanju zombija preciznim hicima u njihove poluraspadnute lubanje. Ako original usporedimo s primjerice zadnjim nastavkom koji se zaustavio na brojci pet, tada se iz perspektive obožavatelja serijala može vrlo lako ustvrditi da se franšiza opasno primiče čistoj pucačini iz trećeg lica kod koje su elementi straha i iznenađenja potpuno bačeni u drugi plan.

Iz tog razloga pomalo ironično zvuči nedavna izjava igrinog izdavača Capcoma koji je pri najavi novog naslova Resident Evil: Operation Racoon City rekao kako se igra vraća svojim korijenima, pritom se nesvjesno ispričavajući da će ovo ustvari biti akcijska pucačina iz trećeg lica. Kao velikog obožavatelja ove franšize koji Resident Evil 4 smatra najboljom igrom na prošloj generaciji PlayStationa, ova informacija me dosta iznenadila, pa čak i razočarala, jer sam se duboko u sebi nadao kako je došlo vrijeme da se Resident Evil polagano okrene svojim slavnim korijenima, čime bi ujedno vratio i onaj dobri stari gameplay zbog kojeg je serijal i postao toliko popularan.

Vrijeme radnje novog Resident Evila događat će se između Resident Evila 1 i Resident Evila 2 te će igrača odvesti natrag u gradić na Srednjem zapadu gdje je sve i počelo. Sad sigurno mislite da ćete se opet morati uhvatiti u koštac sa zlom organizacijom imena Umbrella koja je svojim radioaktivnim otpadom cijeli grad pretvorila u krvožedne zombije. Krivo! Resident Evil: Operation Raccoon City bacit će vas u kožu negativca, odnosno igrat ćete u ulozi tajnog agenta korporacije Umbrella. Još jedna posebnost koju ovaj naslov krije u sebi je i način na koji ćete ga igrati. Naime, igra će podržavati do četiri igrača kooperativno ili u solo verziji gdje će umjetna inteligencija voditi ostatak ekipe. Možda vam zvuči slično kao još jedan Capcomov naslov imena Left 4 Dead samo iz trećeg lica i niste bili daleko od istine jer se paralela nameče sama od sebe.

Operation Raccoon City upoznat će nas s četiri misteriozna agenta Umbrelle, od kojih svaki ili svaka posjeduje specijalne sposobnosti. Vector je ime lika koji napada iz sjene, a ujedno može koristiti sposobnost mimikrije pomoću koje može preuzeti druge ljudske oblike. On je najbliži onome što bismo opisali kao recon class. Bertha je ženski lik, medic ekipe koja sa sobom nosi vrlo zanimljivu 'dodatnu' opremu. Beltway je lik koji voli dizati stvari u zrak svojim granatama. Na kraju nam ostaje Spectre koji je Sam Fisher cijele ekipe zbog specijalnih naočala kojima se kao u Splinter Cellu može vidjeti mnogo više nego običnim okom.

Iako o igrinoj priči još nema previše podataka, možete očekivati gameplay nabrijan akcijom u kojem će ulice grada vrvjeti zombijima koji će iz vas izvući popriličnu dozu agresivnosti. Osim head shotovima, zombije ćete rješavati i u bliskoj borbi, što je jednako kvalitetno rješenje. Osim zombija borit ćete se i protiv neprijateljske ljudske vojske, što će vam dodatno otežati ionako kompliciranu situaciju. Uz to ne zaboravimo i tipično Resident Evilovo bio-organsko čudovište koje će vam također vrlo rado otežati život. Iako je naglasak stavljen na akciju iz trećeg lica, izdavač je obećao kako će raznih 'strahova' u igri i dalje biti makar u to baš i nismo previše sigurni.

Operation Raccoon City ima dosta potencijala kao zabavna pucačina iz trećeg lica koja izgleda odlično, ali nema onaj Resident Evilov šmek. Ustvari, da igra nema ime Resident Evil, vjerojatno ne biste ni znali da ju igrate. Svi fanovi franšize Resident Evil nemaju se od ovog naslova čemu previše nadati, dok bi se novi igrači i oni koji bi na ovu igru mogli slučajno nabasati mogli ugodno iznenaditi.

Igra bi se trebala pojaviti krajem godine, isključivo za konzole nove generacije.  

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije