http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

UPDATE XBOXA 360

Za razliku od Sonyja, Microsoft ovako rješava probleme

xbox360_eksplozija
U drugoj polovini ovoga mjeseca Microsoft će vršiti update firmwarea svih konzola priključenih na Xbox Live. Ipak, to neće biti sasvim regularni update, dapače – konzola vam nakon njega možda odbije pokretati nove igre

Microsoft jednom do dva puta godišnje izvršava update firmwarea konzola Xbox 360 preko usluge Xbox Live. Na taj način poboljšavaju funkcionalnost konzole, ali i barem nakratko guraju prste u oči vlasnicima 'modificiranih' konzola. Nije ni potrebno napominjati da spretni crackeri u roku od nekoliko dana probiju i novu zaštitu i sve se vraća na staro mjesto.

 

Najnoviji update firmwarea Microsoft će izvršavati između 19. i 30. svibnja  i bit će to jedna od najznačajnijih nadogradnji dosad jer će konzolama omogućiti čitanje novoga XGD3 formata koji omogućuje da se na jedan dvoslojni DVD medij stavi čak 1 GB podataka više. Za one koji možda nisu upućeni, Xbox 360 nema Blu-Ray čitač već su izdavačke kuće prisiljene igre stavljati na jedan ili više dvoslojnih DVD medija.

 

Međutim, Microsoft je ovih dana sve korisnike Xbox Livea obavijestio da bi im nakon updatea konzola mogla – prestati funkcionirati. Kako je jedan čitatelj prijavio Kotaku.com, Microsoft ga je nakon toga i osobno kontaktirao putem poruke na Xbox Liveu da je njegova konzola jedna od onih koje će prestati funkcionirati te da će mu u što kraćem roku poslati potpuno novi Xbox 360 Slim te mu omogućiti besplatnu pretplatu na Xbox Live sljedećih godinu dana!

 

Model konzole koji je u ovom konkretnom slučaju imao korisnik je '60GB Pro' iz 2009. godine. Naglašavamo, radi se o, prema Microsoftu – 'vrlo malom broju konzola', no ako upravo vaša konzola bude među njima, možete biti mirni jer Microsoft će vam poslati potpuno novu.

 

Pravo je osvježenje čuti ovakve vijesti u vrijeme kad je Sony milijune svojih korisnika praktički ostavio na cjedilu u aferi PSN.

 

 

Sve o temi:

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije