http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GARCIA-F**KING-HOTSPUR

Shadows of the Damned

Japan je oduvijek bio čudnovat svijet u svakom zamislivom segmentu, pa tako i u industriji videoigara. Japanci su kreirali neke od najpoznatijih i najvažnijih videoigara u povijesti, a gamerima podarili desetke virtualnih heroja koji će živjeti sve dok je igara. Final Fantasy, Metar Gear Solid, Silent Hill, Resident Evil, vjerujemo da daljnje nabrajanje nije ni potrebno. No, stvari su se počele mijenjati i u posljednje vrijeme brojni japanski studiji odlučili su se više fokusirati na zapadno tržište. Jedna od prvih žrtava je svakako Dante koji će se u sljedećem Devil May Cryju pojaviti kao buntovni punker, a i razvoj igre preuzeo je engleski studio Ninja Theory. Mnogi su pustili suzu za nestalom Danteovom blond ispeglanom kosicom, no mnoge je ta promjena i oduševila. No, zaboravite sad Dantea i poželite dobrodošlicu Garcia Hotspuru, najneotesanijem lovcu na demone u povijesti igara

Kad je prvi puta najavljena na prošlogodišnjem Tokyo Game Showu, igra pod imenom 'Shadows of the Damned' nije se izdvajala gotovo ničim. Bio je tu još jedan nabrijani heroj koji ganja zle/ružne demone u mračnom settingu i to je otprilike bilo to. No, onda nas je zaintrigirala i ekipa koja radi na igri. Igru razvija Grasshopper Manufacture kojemu na čelu sjedi Goichi Suda, poznatiji i kao 'Suda 51' (Zašto? Vikipedija iz jor frend!). Čovjek je jedan od najcjenjenijih i najkreativnijih japanskih autora današnjice najpoznatiji po No More Heroes serijalu. Idejni sukreator igre je i legendarni Snjinji Mikami, idejni tvorac Resident Evila, Vanquisha, a sudjelovao je i na razvoju Devil May Cry franšize koju smo spomenuli u uvodniku. Poznatom dvojcu pridružio se i Akira Yamaoka, čovjek zaslužan za kreaciju zvuka za Silent Hill serijal. Yamaoka je nakon dovršetka rada na Silent Hill: Shattered Memories napustio Konami i prudružio se Grasshopperu.

 

Dakle, okupljena je izvrsna i iskusna ekipa koja je radila na nekim od najvažnijih franšiza današnjice, što bi već i unaprijed trebalo biti garancija kvalitete. Iako je Shadows of the Damned, kao što smo već i napomenuli, na početku izgledao sasvim prosječno, slika se drastično mijenjala sa svakom novom pristiglom informacijom i danas pred sobom možemo sastaviti sasvim jasnu sliku o tome kako će igra izgledati i zašto zaslužuje pažnju.

 

 

Kao što smo već napomenuli, u igri preuzimate ulogu Garcie Hotspura, punk-rokera latino korijena koji jednoga dana, vraćajući se sa šljake, nailazi na svoju mrtvu djevojku. Ubili su je demoni, a njenu dušu poveli u pakao gdje će stalno iznova umirati za vjeke vjekova. 'E pa, ne može to tako, Đoni!' reče razjareni Garcia lupivši odlučno o stol, prolijevajući pritom mješavinu loše loze i mineralne. Naravno, Garcia odlazi u sam pakao kako bi potamanio horde demona, osvetio smrt svoje najdraže i spasio njezinu dušu.

 

GARCIA HOTSPUR
'When demons hear the name Garcia fucking Hotspur, they run the other way!'
Da, znamo, i to ste već i vidjeli i čuli tisuću puta u xyz drugih igara. No, nema veze, bitno je to da će Garcia svoj pohod odrađivati s neviđenim stilom. Kao što smo već i naveli, Garcia Hotspur je nabrijani buntovni punk-roker, a na takvome je imidžu inzistirao upravo Suda 51. Tu je i latino frizura formirana od kile (litre?) gela, kožnjak, tijelo prekriveno tetovažama, ožiljak preko obraza i najvažnije – badass stav. Njegovi monolozi i dijalozi s demonom Johnsonom bezobrazlukom će posramiti i samog Dukea Nukema. Sve će obilovati neizbježnim opisima seksualnih odnosa u najrazličitijim kombinacijama, kao i sprdnjom na tjelesne izlučevine, otvore i... Skužili ste, dobri stari old skul.

 

Prema viđenim videomaterijalima, igra odiše izvrsnom atmosferom pomalo neobičnom za jedan psihološki triler/akcijsku horor avanturu.

 

Kao što smo spomenuli, u igri će uz vas u svakom momentu biti vaš osobni mini demon Johnson koji će, osim što će vas uveseljavati šalama s britanskim akcentom, biti glavno oružje. Naime, Johnson će se po potrebi prerušavati u najrazličitija oružja kako bi Garcii pomogao u probijanju kroz pakao ili mu omogućio prijevoz – da, Johnson se može pretvoriti i u motor. Ostatak vremena služit će vam kao baklja za osvjetljavanje puta i uveseljavati vas urnebesnim komentarima. 

Johnson
'I'm just sayin' – demons of buttholes – you really wouldn't like it in there.'

 

Pakao će biti ispunjen demonima najrazličitijih oblika, veličina i boja koji će vas napati svim raspoloživim sredstvima uključujući i tjelesne izlučevine, a Garcia će svoj health puniti ispijajući viski iz boce koju će u svakom momentu imati uza sebe.

 

Što se grafičkog dijela tiče, najbolje je da sami pogledate videotrailere. Uglavnom, igru odlikuje setting pun zagasito crvenih i plavih tonova koji izgleda ništa manje no izvrsno.

 

Da podvučemo crtu, Shadows of the Damned igra je koja će klasični japanski akcijsko-avanturistički horor zaviti u blato, krv, izlučevine, psovke, alkohol i neotesani humor uz protagonista i atmosferu koji jednostavno zrače. Dovoljno razloga da odmah naručite igru. Rajt nau!

 

Izlazak igre najavljen je za 21. lipnja 2011, i to za konzole PS3 i Xbox 360.

 

Povećajte si Johnsona!

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije