http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NOVOSTI S ISTOKA

Kineski zatvorenici prisiljeni igrati MMO-ove

KA_WOW
Za razliku od milijuna i milijuna korisnika koji vole World of Warcraft, neki zatvorenici u kineskim zatvorima najradije bi ga zapalili zajedno s Blizzardom

Iako mnogi igrači zatvor zamišljaju kao mjesto gdje ste skučeni u ćeliji s par sumnjivih tipova ili da sjedite na WC-u, a ništa se ne događa - stvari u Kini su dosta drukčije. Naime, tamošnji zatvori su se u posljednje vrijeme modernizirali, tako da klasično poimanje dotičnih kao mjesta teškog fizičkog rada dobiva novu komponentu - gold farming.

 

Što je gold farming? Pogledajte.

 

Da, vjerovali ili ne, u mnogim zatvorima diljem Kine pored fizičkog rada zatvorenici moraju tumbati po Azerothu (svijetu iz World of Warcrafta, u slučaju da ne znate) gdje za stražare moraju skupljati virtualne predmete i novac kako bi ih oni kasnije mogli prodavati. Jedan zatvorenik je doslovno potvrdio kako je tijekom dana od dasaka radio štapiće za jelo, brusio čačkalice i šivao presvlake za auto-sjedala, dok je po noći morao po pet-šest sati igrati MMO-ove kako bi stražarima sakupio dovoljno zlata i predmeta da ih oni mogu prodati.

 

Zapadnjačka djeca nakon što im mama isključi World of Warcraft...

 

Kineske vlasti na to gledaju iz relativno neobičnog kadra. Naime, slažu se s time da se zatvorenike prisiljava na igranje MMO-ova u pogledu sakupljanja zlata, no zbog zakonskih implikacija koje ilegalna internetska prodaja predmeta trenutno inducira - oni moraju stati pravno protiv toga. Ipak, Kina je velika zemlja, puna je zatvora... ma tko ima vremena sve to kontrolirati?

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije