http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PS3 PRODAVANIJI NO IKAD

PlayStation 3 srušio rekord, no i dalje iza Xboxa 360

playstation3
PlayStation 3 u protekloj je fiskalnoj godini oborio vlastiti rekord prodaje, no po ukupnoj prodaji prednost i dalje ima Xbox 360. PSP je potonuo dublje no ikad

NAPOMENA: Danas nažalost neće biti video recenzije jer dio redakcije radi na najvećem PES turniru u regiji koji će se održati u Splitu od 27. do 29. svibnja, a kako sudjelovati i koje su nagrade, možete provjeriti ovdje. Sutra regularno stiže video recenzija.

 

'PlayStation 3 u proteklih je 12 mjeseci prodan u rekordnih 14,3 milijuna primjeraka, čime je ukupni broj prodanih konzola narastao na 50 milijuna', objavljeno je iz Sonyja. Unatoč debaklu u aferi PSN, Sony ipak ima razloga zadovoljno trljati ruke. Još zadovoljnija može biti ekipa iz Microsofta jer Xbox 360 još uvijek je u prednosti pred PlayStationom – do siječnja ove godine prodan je u 53,6 milijuna primjeraka.

 

Sonyjev PSP pak tone sve dublje: u proteklih 12 mjeseci prodan je u tek osam milijuna primjeraka, što je njegov najgori rezultat još od 2006. godine. Nije ni čudo što će Sony već krajem ove godine na tržište pustiti NGP koji će nadomjestiti PSP koji Sonyju nije donio previše dobrih stvari. Ipak, PlayStation 2, najprodavanija konzola u povijesti, još se uvijek drži vrlo dobro: u proteklih 12 mjeseci prodana je u čak 6,4 milijuna primjeraka, što je milijun manje no prethodne godine.

 

Što se prodaje igara tiče, Sony je prodao nevjerojatnih 150 milijuna igara, za razliku od godine prije kada je prodano 115,6 milijuna primjeraka.

 

Unatoč generalno vrlo dobroj godini u kojoj je značajno povećana prodaja PlayStationa 3 i pripadajućih igara, Sony je ove godine pretrpio značajan gubitak. Naime, u prošloj fiskalnoj godini koja je završila 31. ožujka Sony je izgubio čak 1,92 milijarde funti.

 

Mora se naglasiti da iz objavljenih podataka nije moguće vidjeti kolik je utjecaj na gubitke imala afera PSN jer se ona dogodila nakon kraja prošle fiskalne godine za koju su objavljeni rezultati. Sony za tekuću fiskalnu godinu predviđa još veće gubitke: čak 1,95 milijardi funti. Kao glavni izvor financijskih problema navode se potresi u Japanu.

 

Izvor: Eurogamer

 

Sve o temi:
ps3

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije