http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

THE FIRST AVENGER

Captain America: Super Soldier

Popularni lik osmišljen je još davne 1940, u vrijeme Drugoga svjetskoga rata, kao dio vojne propagande SAD-a. Nakon desetljeća borbi s nacistima na stripovskom papiru, Captain America napokon dolazi i na platforme za igranje

Captain America u vrijeme je spomenutog Drugog svjetskog rata bio najpopularniji superheroj u SAD-u, a do danas je prodano više od 250 milijuna primjeraka stripa u čak 75 zemalja svijeta. Već 1944. Captain America prebačen je i na male ekrane u filmskom serijalu, dok bi se najnoviji film s njim u glavnoj ulozi trebao pojaviti ovoga ljeta pod imenom 'Captain America: The First Avenger'. Glavnu ulogu u njemu tumačit će Chris Evans, a isti će stas i glas posuditi Kapetanu i u igri kojom ćemo se pozabaviti danas. 'Captain America: Super Soldier' ime je akcijske avanture iz trećega lica na kojoj radi Next Level Games uz pomoć SEGA-e.

 

 

 

Studio Next Level nema baš impresivan portfolio, a posljednjih nekoliko igara na kojima je radio bile su ekskluzive za Wii. No, naglašavamo, sve se radi pod nadzorom SEGA-e, pa vjerujemo da igra neće patiti zbog eventualnog neiskustva razvojnog tima.

 

Iako igra izlazi usporedno s filmom, autori su dobili odriješene ruke te će imati drugačiju priču od one u filmu. Za scenarij su angažirali Christosa Gagea, čovjeka zaslužnog za scenarij stripa. Ukratko, radnja igre odvijat će se unutar dvorca zlog nacističkog znanstvenika Arnima Zole koji je preuzela Hydra, a zadaća glavnog junaka bit će prekinuti Zoline nastrane eksperimente te će se pri tome sukobljavati s hordama neprijateljskih snaga. Radnja će se odvijati u 24 sata.

 

Ono što pak možemo očekivati od gameplaya je mješavina Batman: Arkham Asyluma i Princea of Persia. Najvažniji aspekt igre bit će, dakako, borba, no bit će tu i akrobacija, 'platformiranja' i rješavanja zagonetki. Većinu borbi Kapetan će odrađivati uz pomoć svog prepoznatljivog štita kojim će moći blokirati udarce, blokirati i vraćati metke te napadati nekoliko neprijatelja odjednom bacajući štit. Iako Kapetan, za razliku od Batmana, ne može letjeti, nadoknađuje to svojom agilnošću, pa će biti udaraca preskakanjem neprijatelja i udaranjem po bubrezima ili korištenja prostora poput zidova da bi se zaobišlo neprijatelje i napalo ih straga.

 

 

 

Tu dolazimo do još jedne sličnosti s Arkham Asylumom, a to je Tactical Vision, što je u biti malo izmijenjena verzija Batmanova Detective moda. U borbi će vam od velike koristi biti i tzv. Cripling strike. Naime, borbom će vam se puniti dodatna energija, a kad se ispuni, igra će vam ponuditi da izvedete jedan od razarajućih udaraca, nakon kojih će protivnici padati k'o pokošeni. Bit će tu i mogućnosti stealth pristupa, korištenja protivnika kao živih štitova i pucanja iz njihova oružja dok ga praktički još uvijek drže.

 

Prema onima koji su uspjeli zaigrati ranu verziju igre, radi se o finoj mješavini akcije i akrobatskog kretanja; s raznolikom akcijom koja u isto vrijeme nije tzv. button smasher, već svaki udarac mora biti promišljen i pravilno vremenski lansiran. Ne očekujte također raskoš borbe i mogućnosti jednog Batmana, no čini se da bi 'Captain America: Super Soldier' mogao biti sasvim solidna igra.

 

Nažalost, i Captain America: Super Soldier će zaobići PC, a pojavit će se na platformama Xbox 360, PS3, Wii, DS i 3DS. Izlazak svih verzija najavljen je za 19. srpnja ove godine.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije