http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

VIKEND VIRTUALNOG NOGOMETA

Playomania Weekend report

PES11
Krajem svibnja u Splitu se održao turnir za pamćenje, a Krešimir i Damir bili su tamo da vam prepričaju SVE ŠTO SE DOGODILO

Nekad davno u zemlji nogometa nastao je nogomet. I tako 2010, nakon mnogo turnira, još barem dvadeset puta više nogometnih nereda i ad infinitum užasnih navijačkih tetovaža, u Lijepoj Divnoj Supač Našoj osnovana je jedna posebna organizacija. Ta organizacija sastavljena je od žestokih momaka spremnih zapostaviti iznašanje smeća i gledanje Najboljih godina za vhunski sportski performans. Osnovana je VFA – Virtual Footbal Assotiation. Realno gledano, ovo je dosta praktična stvar. Umjesto da si čupaju kosu kada netko iz nepogrešive hrvatske repke na malom ekranu zasere zicer ili odradi dvominutni dribl performans pred protivničkim golom (a la Prosinečki) – oni uzmu kontroler u svoje ruke te odigraju utakmicu baš onako kako su oni željeli.

 

Ovog NEMA u VFA-u. Točka.


Šalu na stranu, ekipa iz VFA okuplja sve igrače virtualnog nogometa s naših i susjednih prostora te organizira eventove poput onog kojem smo imali privilegiju svjedočiti pretprošlog vikenda. Playomania Weekend – odnosno turnir organiziran sa strane VFA i Playomanije (blasfemične gaming televizije s kanala 666 MaxTV-a) veliki je event koji je bio organiziran u dizajn-hostelu Golly i Bossy. Po čemu je taj hostel osobit? Pa, prije svega po abnormalnom broju kutova u svakoj sobi, WiFi-jem (HVALA BOGU) i neupadljivoj žutoj boji. Ukoliko vam nije jasno o čemu pričamo, skočite do Playomanijinih stranica. OK? Tamo pogledajte splash art sa strane. Ona Playomanijina djevojka koja stoji pred žutom montiranom pozadinom? ONO NIJE MONTIRANA POZADINA.

 

playomania

Atraktivne hostese podigle su atmosferu prve večeri.

 

O ovome vam pričamo kada kažemo - žuto.


Uglavnom, u turnir koji se 28. i 29. svibnja odvijao u Splitu uključen je bio smještaj, prehrana, prijevoz i slične džindže. Upravo zbog toga svi virtualni golgeteri koji su došli na turnir, a nisu iz Splita, bili su svježi k'o proljetni povjetarac. Za razliku od fudbal superzvezda, za sve nas iz Gamereporta i Playomanije posao je počeo daleko prije. Čak u petak. Naime, morali smo vući parove i zbrojiti koliko je fusbal supersteršćena došlo na turnir.

 

playomania

Stručni voditelj, slučajni prolaznik i atraktivna hostesa na jednom mjestu!

 

I turnir može otpočeti!


Dok je orna i uvijek prisutna organizacija iz VFA zbrajala k'o je doš'o a k'o nije, Krešimir i slučajni prolaznik u maniri krajnjeg profesionalizma odradili su humoristični akt koji će splitski krugovi ljubitelja humoreske i satire još godinama ubrajati među najbolje primjere što NE raditi tijekom izvlačenja parova. Tu je bilo razbijenih boca, psovanja publike, gužvi u šesnaestercu, tučnjava, molotovljevih koktela, nereda te sitnih čarki s policijom. Nasreću, parovi su uspješno izvučeni, a večer je mogla krenuti dalje u vidu nezaboravnog Klik partija (gdje su dijelili Klikove, usput... P.S. Unutra je tekst o tri de pornjavi, pa kupite zadnji broj dok još možete).

 

Cesta blizu hostela neposredno nakon izvlačenja parova.


Pri polupijanom odlasku do soba uspjeli smo opaziti da na svakom polukatu žari po pet-šest Playstationa 3 i njima pridruženih televizora. Nakon gorljive debate po pitanju je li to samo jedan PS3 koji nam se dupla, zaključili smo da je turnirski sponzor GMC uslužno udijelio hrpu konzola u svrhu igre te pobjede u Pro Evolutionu tijekom turnira. A televizori? E, pa televizori su doputovali iz TechnoMarketa, još jednog sponzora koji je sponzorirao ovaj sponzorirani event. A gdje su sponzori, pitate se? Pročitajte odlomak od početka pa ćete saznati!

 

Playomania

Samo jedan od polukatova na kojima se odvijao uzbudljivi turnir. Pogledajte vi samo te silne televizore... Tss.

 

Uglavnom, nakon zbrajanja žrtava nereda tijekom petka, vidanja rana, sakupljanja zuba i sličnog, stigao je tren u kojem se 56 ekipa sukobljava u modernom gladijatorskom sportu virtualnog nogometa. Parovi, eliminacije te pravila adaptirana su verzija UEFA Champions League eliminacija. Drugim riječima, ovo je bio pravi kup u malom. Letjele su psovke, padale su teške riječi i palile su se baklje. Ipak, na kraju mečeva sve je ostajalo u domeni dobrog sportskog odnošaja među igračima te fer pleja u svakom pogledu. U slučaju da ne znate po kojim se pravilima igralo, evo par osnovnih termina: tekme traju po deset minuta, moguća su tri pauziranja, igra se na Konami Stadiumu, a ekipe igraju u zelenom i narančastom 'modu' zavisno o tome jesu li 'home' ili 'visiting'.

 

Ovako je to izgledalo kad je krenula prva tekma!

 

Čitav turnir bio je podjeljen na dva dana tijekom kojih je bio čitav pregršt eventova poput dva partija, konstantnih šaljivih uleta Krešimira i Playomania ekipe te eldorada uobličenog u dvanes iljada vrijednog nagradnog fonda. Pobjednik, naime, osvaja televizor i Playstation 3, drugoplasirani Playstation i videokameru, treći fotoaparat i poklon bon hostela, a četvrti Motorstorm Apocalypse collector's edition.

 

Playomania

Tijekom pauza među mečevima, žestoki muškarci lakše konstitucije mogli su se opustiti uz blagodati UFC vratolomija.

 

Veliki Motorstorm

 

Atmosfera se zahuktala do usijanja tijekom nedjeljnog popodneva kada se odvijalo polufinale i finale lige prvaka. Virtualne lige prvaka, da bude jasno. Napetost se mogla nožem rezati, fanovi su bili na nogama, a dva vrsna komentatora odradili su posao praćenja utakmice najbolje što su mogli. Bilo je tu anegdota iz mladosti, strateških zamjerki, britkih komentara na životni stil nogometaša, a sve je pratilo sveprisutno oko sokolovo Playomanijine ekipe s kamerama. Ako nam ne vjerujete, pogledajte specijal 'Sportska srijeda' na 666. kanalu MaxTV-a i uvjerite se iz druge ruke koliko je vruće bilo na Playomania Weekendu.

 

Foršpan za Sportsku srijedu!

 

 

Playomania weekend

Alo mali, je l' se ti drogiraš, a... Doping uzimaš, a? Nešto si mi sumnjiv...

 

Uglavnom, nakon mukotrpne borbe, došli smo do finala. Za treće mjesto borili su se Zlatko Pavliš i Romac Bruno. Bruno je nakon napete utakmice osvojio zasluženo treće mjesto završivši utakmicu s tri gola razlike. Finale je bilo još žešće. U njemu su se sukobili Bešlić Petar i Antišić Marin. Vrhunska utakmica bila je neizvjesna sve do negdje dvije trećine, gdje je Petar zabio treći gol i ugrabio (virtualni) pehar Marinu pred nosom. Ovacije su odzvanjale Golli i Bossijem, slavlje se proširilo na ulice, riva je odzvanjala navijačkim pjesmama pobjedničkog tima, a Playomanija Weekend polako je priveden kraju.

 

Playomania

Trenutak predaje nagrada zasluženim pobjednicima turnira!

 

 

 

Očekivali smo ovakve reakcije tijekom dodjela nagrada. Bilo je dost' slično...


Sve u svemu, turnir se pokazao uspješnim. Bilo bi još bolje da se na njega prijavilo više od 56 natjecatelja, čemu se nadamo na sljedećem eventu – no to je do određene mjere zanemarivo. Ovo je bio vikend virtualnog sporta, svi su uživali u utakmicama i druženju, a Playomania i Gamereport ekipe omogućile su da, što zbog šala i pošalica, što zbog sjajne atmosfere, svi sudionici ovaj turnir pamte još dugo, dugo vremena.

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije