http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

MICROSOFT & SONY

E3 2011: Dan prvi

E3_400x300
Jučer, prvoga dana održavanja tradicionalnog sajma E3, najvećeg gaming eventa na svijetu, svoje press-konferencije održali su divovi poput Microsofta, Sonyja, Electronic Artsa i Ubisofta

E3 je otvoren spektakularnom presicom Microsofta koja je, kao što se i pretpostavljalo, bila potpuno fokusirana na Xbox 360 i pripadajući mu Kinect. Kao što su i glasine sugerirale proteklih nekoliko dana, Microsoft je predstavio novu televizijsku funkciju 360-ice pod imenom Xbox Live TV. Da stvar bude bolja, programima i svim funkcijama moći će se upravljati glasovno putem Kinecta, a bit će omogućena čak i neka vrsta klađenja. Naime, na eventu se publici obratio i Dana White, predsjednik UFC-a čije će se borbe prenositi uživo na Xbox Live TV-u i objasnio da će u tijeku meča gledatelji moći pogađati ishod istoga i za točna predviđanja će biti nagrađeni 'bodovima'. Kakvim bodovima, to ćemo tek saznati.

 

Xbox Live TV trebao bi biti lansiran ove jeseni.

 

Kinect je zauzimao dobar dio presice, a predstavljena je i igra Star Wars Kinect koja ne izgleda suviše impresivno:

 

 

Mass Effect 3 i Kinect

 

Više nas je impresionirala upotreba Kinecta u Mass Effectu 3. Nasreću, BioWare je Kinect iskoristio samo za glasovno naređivanje koje će nam služiti u dijalozima te u borbama za razmještanje suboraca. Kao što možete vidjeti i u priloženom videu, stvar funkcionira izvrsno:

 

 

Objavljeno je i da stiže novi Fableov naslov namijenjen isključivo korištenju s Kinectom, a ono što će ponajviše razveseliti vlasnike te igračke zasigurno je impresivni Ryse, igra na kojoj radi ekipa iz Cryteka (Far Cry, franšize Crysis).

 

 

Minecraft stiže na Xbox 360

 

Već mjesecima s razlogom najpopularnija indie igra na tržištu pronašla je svoj put i do konzolaške publike. Minecraft će se na Xboxu 360 pojaviti već ove jeseni i njime će se u potpunosti upravljati pomoću Kinecta.

 

 

 

Halo 4 i remake Halo: Combat Evolved

 

Nakon prekida odnosa između Microsofta i Bungieja, MS je odlučio i dalje iskorištavati franšizu, zbog čega je angažiran studio 343 Industries koji, potvrđeno je, radi na Halo 4:

 

 

Ista ekipa prihvatila se posla i na remakeu prve igre Halo pod nazivom Combat Evolved:

 

 

 

Nakon press-konferencije Microsofta uslijedile su one EA-a i Ubisofta na kojima su većinom predstavljeni novi traileri za već najavljene naslove koje možete pogledati ovdje.

 

Kraj prvoga dana održavanja E3-a obilježio je Sony presicom nešto manje spektakularnom od Microsoftove. Središnja točka presice bio je, očekivano, NGP tj. sada i pod službenim imenom – PlayStation Vita.

 

 

Odmah je objavljena cijena koja je praktički identična onoj Nintendovog 3DS-a: 249 tj. 299 dolara. Nakon još jedne isprike svim vlasnicima PlayStationa 3 zbog neugodnosti uzrokovanih aferom PSN, Sony je demonstrirao verziju Uncharted 3 za PlayStation Vitu te za handheld konzolu šturo najavio i BioShock igru.

 

Što se PlayStationa 3 tiče, Sony je za listopad najavio izlazak HD reizdanja igara Ico i Shadow of the Colossus te izlazak Dusta 514 koji će biti PS3 ekskluziva.

 

 

 

O PlayStation Moveu u koji je Sony donedavno polagao velike nade nije bilo gotovo ni riječi.

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije