http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SURADNJA PLATFORMI

Dust 514: nova dimenzija MMO-a

eveo
Autori EVE Online MMO-a na ovogodišnjem sajmu E3 najavili su i svoj novi FPS pod imenom Dust 514. Iako će mnogi na spomen još jednog FPS-a mahnuti rukom, možda ih zaintrigira činjenica da će Dust biti direktno integriran u svijet EVE Onlinea

EVE Online je space MMO koji se na tržištu pojavio 2003. godine i otad stekao milijune obožavatelja. Iako je u funkciji već dug niz godina, njegovi autori iz islandskog CCP Gamesa i dalje imaju vrlo aktivne planove za njegovu budućnost.

 

Najnovija velika nadogradnja ovom će MMO-u pružiti i FPS dimenziju. Naime, sam gameplay EVE Onlinea odnosi se na donošenje strateških i političkih odluka, borbe između brodova, sakupljanje resursa, razmjenu robe, proizvodnju itd. Sukoba dakle ima, no oni se nikada ne odvijaju na onoj makro razini gdje izravno sudjelujete u prolijevanju krvi.

 

Upravo će tu dimenziju u EVE uvesti Dust 514. Sukobi će se tako voditi iz FPS perspektive i u njima će moći sudjelovati samo vlasnici PlayStationa 3. Dakle, EVE Online ostat će PC ekskluziva, a Dust 514 bit će PS3 ekskluziva. Na taj će se način dogoditi dosad neviđena međuplatformska suradnja između gejmera diljem svijeta.

 

Odluke koje donesu PC igrači izravno će djelovati na igrače Dusta 514, a ishodi borbi PS3 igrača utjecat će pak na PC igrače, tj. svijet EVE Onlinea.

 

FPS koji će pokretati Unreal Engine 3 možda se na kraju pojavi i na Xboxu 360, no pregovori između CCP-a i Microsofta dosad nisu bili previše uspješni, iako i dalje traju i mogućnost dogovora je sasvim moguća.

 

 

 

 

 

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije