http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

LEGO KOCKICE ZA ODRASLE

Minecraft prodan u 2,5 milijuna primjeraka

minecraft
Neobični istraživački sandbox Minecraft nedavno je premašio 2,5 milijuna prodanih primjeraka

Dobro, tehnički to ne možemo nazvati prodanom kopijom, s obzirom da se igra distribuira isključivo preko digitalnog downloada. Ipak, to nije toliko bitno za konkretnu temu, a to je eksplozivni uspjeh ove, realno gledano, strahovito čudne igre. U Minecraftu nemate neki konkretan cilj (osim onoga koji si zadate sami). Naravno, tu postoji osnovna premisa da trebate nekako preživjeti i da ako se ne snađete i sakrijete, negdje po noći u principu nastradate. No to nije bitno. Ono što Minecraft čini Minecraftom je njegova osnovna forma, a to je kocka. Naime, sve je sačinjeno od building blokova koje možete prerađivati u predmete i građevni materijal. No ulazimo previše u filozofiranje.

 

Minecraft 1.6  - foršpan

 

Naime, poanta ovog članka je to da se Minecraft dosad prodao u vrtoglavih 2,5 milijuna primjeraka. Što je još bolje, igra još nije izdana. Trenutna inačica 1.6 još spada u beta verziju koja se, kao što to inače ide - još nadograđuje. Sve u svemu, lijepo je vidjeti nezavisnog PC developera da na praktički garaža projektu zaradi basnoslovan novac i iz vjerojatno hobi projekta napravi međunarodni megahit. Svaka čast, gospodine Notch!

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije